Què cal tenir en compte abans de fer un pla d’acció en xarxes socials?

Pla d'acció en xarxes socials
Pla d’acció en xarxes socials

Des d’aquest blog mai no ens cansarem de defensar la planificació estratègica abans de començar a crear o a implementar qualsevol eina de marketing i comunicació, i això ho fem extensiu també en el cas de les xarxes socials; en altres posts hem explicat com fer una pla d’acció en Social Media, i en aquest volem aprofundir en algunes qüestions que cal tenir en compte abans de posar-nos a fer-lo.

En primer lloc tinguem en compte que el pla d’acció en xarxes socials hauria de :

– Tenir com a punt de partida l’anàlisi

– Ser creatiu i concret

– Estar redactat en un suport físic

– Conegut i interioritzat per les persones que l’hauran de dur a terme

– Ser proactiu

– Haver estat concebut amb el temps necessari

– Ser flexible i possibilitar canvis si són necessaris

– Ha de tenir un plaç d’aproximadament 1 any

– Ha d’estar en concordància amb la planificació estratègica general

En segon lloc, és completament recomanable seguir les premisses del pla de marketing general de l’empresa i negoci, ja que el pla d’acció en xarxes socials és una extensió d’aquest, i els seus elements han de ser coherents, a través de les xarxes socials no ens podem posar a comunicar coses que no tenen res a veure amb el que es transmet per altres element off-line.

També caldrà que ens plantegem quines persones o persona duran a terme totes les accions en xarxes socials, cal tenir en compte que requereix feina i constància, i que cal tenir la capacitat per poder-la dur a terme, així com capacitat ràpida de reacció d’avant de crítiques o situacions de crisi o desfavorables.

I finalment donarem tres consells per tal de fer una correcta estratègia en xarxes socials:

1-     Cal ser reals i autèntics per poder aconseguir bones relacions virtuals.

2-     Cal anar als llocs on hi ha les nostres audiències i centrar-nos allà, ja que no té cap sentit voler estar a tot arreu.

3-     Cal fer un treball constant i no donar-se fàcilment per vençut, ja que les xarxes socials tan sols funcionen amb dedicació i per aconseguir relacions fortes calen interaccions regulars.

Des de “Marketing per tu” us podem ajudar i assessorar per fer i implementar el vostre pla d’acció en xarxes socials!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply