Com utilitzar l’storytelling per crear missatges efectius?

storytelling

L’storytelling és una tècnica efectiva per a redactar missatges que captivin l’atenció dels lectors i els ajudin a connectar amb el contingut. Utilitzar històries pot fer que el vostre missatge sigui més atractiu, memorable i impactant.

En aquest post us expliquem 9 tips per poder-ho fer:

  1. Identifica el missatge principal: Abans de començar a escriure, tingueu clar quin és el missatge o la idea principal que voleu comunicar. La història ha de reforçar aquest missatge central.
  2. Crea un protagonista o un fil argumental: Presenta un personatge o una situació amb la qual els lectors puguin identificar-se. Això ajuda a establir una connexió emocional i a fer que la història sigui més rellevant per a ells.
  3. Estableix l’escenari: Proporcioneu un context i una descripció de l’entorn o la situació en què es desenvolupa la història. Això ajuda els lectors a imaginar-se la història amb més detall.
  4. Construeix una trama: Desenvolupeu una trama que tingui un inici, un nus i una conclusió. Introduïu un conflicte o un desafiament que el protagonista ha de superar.
  5. Crea un gir o un punt culminant: Afegiu un moment de tensió o un gir inesperat a la història. Això mantindrà l’interès del públic i els farà voler saber com es resoldrà la situació.
  6. Relaciona la història amb el missatge: Al final de la història, torneu a connectar-la amb el vostre missatge central. Expliqueu com la història il·lustra o exemplifica el missatge que voleu transmetre.
  7. Utilitza un llenguatge atractiu: Trieu paraules i frases que siguin evocadores i que captivin l’atenció dels lectors. Utilitzeu metàfores, imatges i comparacions per a fer la història més vibrant.
  8. Final poderós: El final de la història ha de ser poderós i memorable. Pot ser una conclusió que resumeixi el missatge central de manera impactant o una pregunta provocadora que faci reflexionar els lectors.
  9. Revisió i edició: Com amb qualsevol altre tipus de redacció, reviseu i editeu la història per a millorar la seva claredat i efectivitat. Assegureu-vos que cada element contribueixi al missatge.

L’ús de l’storytelling pot ser una eina potent per a captivar l’atenció dels lectors i transmetre el vostre missatge de manera més efectiva. Així doncs, assegureu-vos que la història sigui pertinent i reforci el missatge que voleu comunicar.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply