Com utilitzar el Youtube per fer vídeomarketing

Youtube és una de les plataformes més conegudes de la xarxa, s’hi pot trobar gairebé qualsevol vídeo que vulguem buscar, el 2008 ja era el segon buscador més conegut després de Google, i actualment ja en forma part, és a dir per obrir un compte a youtube cal tenir una adreça de gmail que és la corresponent a Google.

Amb el compte de gmail es pot personalitzar també el compte de youtube, i és possible posar-hi la imatge corporativa del negoci, a través d’un perfil i un fons de pantalla, també es poden fer enllaços amb la pàgina web i la resta de xarxes socials; s’hi poden posar també etiquetes i anotacions i fins i tot es possible d’insertar subtítols automàtics als vídeos, com a novetat a través d’una eina anomenada “captiontube” es poden fer traduccions dels vídeos.

La corrent de social media en la que estem immersos en aquest present i en el futur, ha transformat també els usos i les possibilitats de Youtube, sent gairebé infinites, ja que ara podem utilitzar aquesta plataforma per crear estratègies de vídeomarketing i aconseguir viralitat i posicionament de la marca o organització a la xarxa.

El vídeomarketing és una tècnica que consisteix en utilitzar la imatge audiovisual, és a dir el vídeo, bàsicament a través de la xarxa, per tal d’aconseguir objectius dins d’una estratègia de marketing; per tant el primer que cal pensar és en el tipus de vídeos que volem crear i difondre, ha de ser quelcom que interessi al nostre públic i com sempre que respongui a uns objectius i a una estratègia, per fer-ho hem de pensar en un llenguatge nou, encara que tots tinguem en ment el llenguatge televisiu ens n’hem d’oblidar ja que estem en un altre canal amb característiques diferents.

vídeomarketingCal tenir en compte que els usuaris al Youtube busquen informació i respostes de forma immediata, per tant han de ser càpsules curtes i dinàmiques, ja que no retenen els continguts, però si els hi agraden els comparteixen i això dóna viralitat, és a dir recorregut als vídeos i possibilitat de difondre a molta gent la informació del negoci.

Si s’està utilitzant aquest canal com a estratègia de vídeomarketing, un dels objectius serà aconseguir el posicionament desitjat al Youtube, per fer-ho es poden aplicar moltes de les tècniques que es fan servir per google, i si s’aconsegueix el posicionament correcte la informació encapsulada a través dels vídeos tindrà la visualització i l’impacte adequat, i per tant arribarà als targets de l’organització.

Per aconseguir aquest posicionament desitjat es pot personalitzar el canal de la marca o de l’empresa a través d’un títol i de la descripció amb les paraules clau, un element essencial perquè els usuaris ens trobin és posar etiquetes al canal que estem creant dins del Youtube.

Pel que fa als vídeos cal que els hi posem títols de forma estratègica, i que els descrivim amb les paraules clau del nostre negoci, un altre element recomanable és incorporar l’enllaç de la pàgina web a la descripció.

I finalment el que caldrà fer és analitzar els resultats d’aquesta estratègia de vídeomarketing, per fer-ho el youtube permet veure el nombre de reproduccions, l’ubicació d’aquestes, les dades demogràfiques de les persones que han vist els vídeos, el lloc des d’on els han vist i la capacitat de retenció de cada un, és a dir l’estona que l’usuari ha estat visualitzant la informació.

Si teniu algun exemple d’estratègia de vídeomarketing a través del youtube estarem encantats que ens la feu arribar!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply