Google és el buscador més conegut del món sencer, i ofereix un ventall gairebé inesgotable d’aplicacions i d’eines, i una d’elles és el Google AdWords, un sistema per publicar anuncis en el moment exacte que un usuari està buscant alguna cosa relacionada amb les paraules clau del negoci.

Es pot escollir on i quan apareixen els anuncis, i com que des de Marketing per tu sabem que pot ser complicat també oferim el servei de creació i anàlisi periòdica de campanyes de Google AdWords. Cada empresa estableix el seu propi pressupost diari, és a dir el que s’està disposat a pagar per clic, un cop s’ha acabat aquest pressupost l’anunci desapareix de les primeres posicions.

Però dins de Google AdWords també hi ha un univers de possibilitats,
i els punts bàsics per començar són:
Crear un compte

El primer que necessitem és un compte de Google AdWords des del que gestionarem i monitoritzarem les campanyes que realitzem amb AdWords.

Definir objectius

Al crear una campanya de Google AdWords hem de tenir clar si el que volem és generar tràfic al nostre lloc web, crear notorietat de marca, o bé augmentar els percentatges de conversió del nostre lloc web.

Definir paraules clau

Per guanyar en efectivitat i optimitzar la inversió, cal definir les paraules clau per les quals els potencials clients poden buscar els productes de l’empresa.

Crear la campanya

Crear una campanya de Google AdWords en funció dels llocs web on els potencials clients naveguen o en funció de zones geogràfiques o llengües utilitzades.

Crear els anuncis

Cal crear els diferents anuncis de Google AdWords que volem que visualitzi cada segment del públic objectiu. Aquests anuncis es componen d’un títol, una direcció web de destí i una descripció que ha d’aconseguir captar als clients potencials.

Fixar el pressupost

S’ha de definir també un pressupost diari per als anuncis, es pot invertir des d’1€ al dia, i amb el sistema de Cost per Click Google AdWords ajusta les ofertes per rebre el màxim nombre possible de clicks segons el pressupost determinat.

Ja tenim la nostra campanya. I ara?
Monitoritzar la campanya

És molt important monitoritzar la campanya, fer una revisió de resultats i analitzar la quantitat de clicks que acumula cada paraula clau, per tal de veure la seva rendibilitat. Per a això Google AdWords ofereix una eina que pot ser molt útil, ja que et permet veure quants dels clicks que ha rebut l’anunci s’han traduït en conversions a la web.

Vols més informació? Contacta amb nosaltres