10 anys de facebook!

10 facebookUna de les xarxes socials per excel·lència: Facebook ha complert 10 anys recentment, hi ha qui diu que està condemnada al fracàs i al desús, hi ha qui també diu que aquesta xarxa social ja no està de moda i que els joves busquen altre opcions, hi ha qui pensa que si no és a facebook no té presència a les xarxes socials… La veritat és que facebook dona i ha donat per molt al llarg d’aquests 10 anys, algú recorda com era la vida abans de facebook? O de les xarxes socials?

 

Per celebrar aquest aniversari Facebook ha creat un aplicació que es diu “Look Back” i que consisteix en la creació retrospectiva d’un vídeo que recopila els primers moments dels usuaris a la xarxa i també els posts més populars i compartits, segur que molts de vosaltres ja us heu fet aquest vídeo oi? Nosaltres també i sincerament decepciona una miqueta perquè es queda bastant curt i perquè agafa algunes fotos molt a l’atzar i que tenen poc interès en tota la trajectòria que una persona hagi pogut tenir a facebook, no trobeu?

En aquest post també volem comentar algunes curiositats de la xarxa social més famosa de totes les xarxes, com per exemple perquè els seus colors corporatius són el blau i en blanc? Doncs perquè els seu famós creador; Mark Zuckerberg és deltònic i no pot reconèixer colors com el verd i el vermell, en canvi el blau sí; seguint amb el Sr. Zuckerberg sabíeu que cobra tan sols 1 dòlar de nòmina? Doncs sí perquè a part que la seva fortuna ja la té feta, amb el que s’enriqueix és amb les accions, sense deixar de banda que gran part de les seves despeses personals com vacances, vols en el seu jet privat o seguretat corren a càrrec de la companyia!

Una altra dada sorprenent és que els perfils personals no poden arribar a tenir més de 5.000 amics, una altra cosa són les pàgines de facebook que tenir un nombre il·limitat de seguidors! I derivat de l’excés d’informació que moltes persones comparteixen a facebook s’ha creat l’expressió: “over-sharing”: que vol dir compartir massa coses sobre la nostra vida privada.

I per últim anem a fer una reflexions sobre el futur de facebook, què creieu que passarà? Hi ha qui com Tom Ollerton, director de marketing d’una famosa xarxa social anomenada “We are social” pronostica que el desenvolupament de facebook haurà de tendir cap als dispositius mòbils i l’aproximació a algunes de les xarxes socials que tenen més èxit entre els adolescents com WhatsApp, WeChat o SnapChat.

El nostre punt de vista és que facebook ha estat capaç d’adaptar-se al pas del temps i a les noves demanes dels targets, com per exemple integrant Instagram, unes de les plataformes socials per compartir fotos i vídeos que ha tingut més èxit, però el futur podria ser més complicat, tot té el seu moment, i la gent canvia els seus hàbits i més amb les noves tecnologies i les constants innovacions que hi ha, creiem que facebook encara durarà uns anyets més, però també que tot té un principi i un final!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply