Promocions i ofertes

Quines eines hi ha per crear promocions de vendes?

quines-eines-hi-ha-promocio-vendes

Hi ha diverses eines per crear promocions de vendes, i difereixen en funció del destinatari de les promocions. L’objectiu és provocar el consum del producte durant un període de temps concret, generalment curt, ja que una promoció llarga pot cansar els consumidors.

Una empresa que vulgui estimular les vendes a partir de promocions caldrà que sigui creativa i que les canviï de tant en tant per tal de fer-les atractives per als destinataris. A cada destinatari (consumidor, intermediaris, equip de vendes) li corresponen unes eines de promoció; vegem-les detingudament.

Com preparem correctament una promoció de vendes?

Per preparar correctament una promoció de vendes cal tenir en compte una sèrie d’aspectes. En primer lloc les promocions de disminució de preu generalment són molt efectives i augmenten les vendes fins i tot dels productes complementaris (una disminució del preu de la pasta fresca pot fer augmentar la demanda de les salses preparades). Les promocions incentiven la prova del producte (ideal per a productes nous) i ajuden a regular els alts i baixos de la demanda (especialment per a productes estacionals).