Pas a pas per dissenyar una estratègia de creació de contingut en social media

estratègia de creació de contingut

Una estratègia de creació de contingut en social media és un pla detallat que marca com es desenvoluparà, a on es publicarà i com es gestionarà el contingut per aconseguir els objectius de màrqueting o comunicació d’una empresa. Aquesta estratègia és essencial per crear i compartir contingut que ressoni amb la teva audiència, que augmenti la visibilitat de la marca, millori l’engagement i, en última instància, que impulsi els resultats del teu negoci.

Aquest és el pas a pas per dissenyar una estratègia de creació de contingut:

1.Objectius i Fites:

Defineix clarament els teus objectius i fites. Pot ser augmentar el trànsit al lloc web, generar leads, millorar la notorietat de la marca o augmentar l’engagement a les xarxes socials. És important que aquests objectius siguin específics, mesurables, assolibles, rellevants i limitats en el temps (SMART).

2. Identificació de l’Audiència:

Coneix la teva audiència. Realitza una investigació de públic per entendre els interessos, les necessitats i els hàbits online del teu públic objectiu. Això ajudarà a crear contingut més rellevant i a connectar millor amb el target.

3.Tipus de Contingut:

Decideix quins tipus de contingut serà més efectius per arribar als teus objectius i satisfer les necessitats de la teva audiència. Això pot incloure articles de blog, vídeos, infografies, podcasts, guies, contingut en xarxes socials, entre d’altres.

4. Calendari Editorial:

Estableix un calendari editorial amb dates i temes per a la creació de contingut. Això ajuda a mantenir la consistència i a assegurar-se que es cobreixin diversos aspectes del teu negoci o sector.

5. Paraules Clau i SEO:

Integra la recerca de paraules clau i l’optimització per motors de cerca (SEO) a la teva estratègia. Assegura’t que el teu contingut estigui optimitzat per les paraules clau rellevants per millorar la seva visibilitat en els motors de cerca.

6.Cronograma de Publicació:

Estableix un cronograma de publicació. Decideix amb quina freqüència publicaràs nou contingut i a quines hores del dia. Això pot variar segons la plataforma i les preferències de la teva audiència.

7.Plataformes que utilitzaràs:

Identifica les plataformes a on publicarà el teu contingut. Podrien incloure el teu lloc web, blogs, xarxes socials, plataformes de vídeo, correu electrònic i altres canals rellevants per al teu negoci.

8. Promoció de Contingut:

Planifica com promocionaràs el teu contingut per augmentar la seva visibilitat. Això pot incloure estratègies d’anuncis a les xarxes socials, col·laboracions amb influencers, i altres tècniques de màrqueting online.

9. Participació de la Comunitat:

Fomenta la participació de la comunitat. Respon als comentaris, fomenta la participació i crea un diàleg amb la teva audiència. Aquesta interacció pot augmentar l’engagement i construir una relació més forta amb els seguidors.

10. Mesurament i Anàlisi:

Estableix indicadors clau de rendiment (KPIs) per mesurar l’èxit de la teva estratègia de creació de contingut. Aprofita les eines analítiques per seguir les mètriques rellevants i ajustar la teva estratègia segons els resultats obtinguts.

11. Optimització Continua:

Realitza revisions periòdiques de la teva estratègia de creació de contingut. Ajusta els teus plans segons l’evolució del teu públic, els canvis en els algoritmes de les xarxes socials i les tendències del mercat.

Al crear una estratègia de creació de contingut ben estructurada, podràs proporcionar contingut de valor, millorar la teva presència en línia i connectar millor amb la teva audiència.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply