Opcions de contractació i planificador de Display a Adwords

google displya networkAra feia una temps que no parlava de Google AdWords, i com que avui al vespre i dijous que ve faré altra vegada de professora en un taller pràctic sobre aquest tema a la Fundació Mil•lenari de Vic, vaig a continuar allà on vaig deixar l’últim post sobre AdWords, i en aquest d’avui explicaré més coses sobre els anuncis a la xarxa Display.

Quan es contracta un anunci es pot pagar per CPC (Cost per Clic) o per CPM (Cost per Mil Impressions), depenent de l’objectiu de la nostra campanya d’AdWords n’escollirem un o l’altre; si l’elecció és un CPC serà perquè interessa més que es vegin els anuncis que no pas els clics que puguem tenir, i al configurar l’oferta caldrà especificar l’import màxim que s’està disposat a pagar per cada 1.000 impressions; si s’escull un CPC serà perquè interessen més els clics, i en aquest cas l’oferta que es farà serà l’import màxim que s’està disposat a pagar per cada clic.

Si es contracta un anunci de text amb la modalitat de CPM (Cost per Mil) Google els dóna un tracte especial, i un cop aconsegueixen una ubicació AdWords els dóna tot l’espai en comptes de compartir-lo amb altres anuncis.

Els anuncis amb diferents tipus d’ofertes poden competir per una mateixa posició a Display, i en aquest cas Google AdWords comprar quan s’està disposat a pagar per a la impressió de cadascun dels dos tipus d’anuncis, en cas d’ofertes de CPC, Google fa una estimació de la quantitat de clics que poden rebre els anuncis per cada 1.000 impressions.

Xarxa DisplayCal recordar que per començar a configurar tots els elements google disposa d’una eina molt útil anomenada el Planificador de Display, que ajunta totes les eines per a optimitzar les campanyes en aquesta xarxa, i permet diverses funcions com CPC i rellevància de paraules clau o grups d’anuncis, cerca d’ubicacions en funció de temes, zones geogràfiques, etc. Precisament el cercador d’ubicacions ofereix el CPC històric de cada web, també l’estimació d’impressions setmanals, etc.

Una altra eina molt útil és el creador d’anuncis gràfics, que permet dissenyar anuncis d’imatge i adaptar-los a les mides que siguin necessàries; per accedir-hi cal tenir configurada la campanya a la Xarxa Display amb totes les funcions i després crear un grup d’anuncis nou i veure les opcions gràfiques més adequades.

Realment Google AdWords és tot un món, si us cal assessorament per crear i configurar les vostres campanyes, o assessorament inicial des de “Marketing per tu” us oferim aquest servei.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply