Com començar a crear la teva campanya de Google Shopping?

En aquest post t’explicarem com començar a crear la teva campanya de Google Shopping, i és que tot i les grans avantatges d’aquest sistema de publicitat a Google, hi ha l’inconvenient que requereix una mica de configuració prèvia per poder començar a publicar el primer anunci, i és que a part d’haver de tenir un compte a Google Ads, també caldrà preparar i configurar el feed de productes a Google Merchant Center.

Un feed de productes és informació que Google utilitza per mostrar els seus productes als anuncis de Shopping, o el que és el mateix, un feed és a on envia les dades dels seus productes a Google Merchant Center, i es pot generar de 3 maneres:

  • Arxiu CSV delimitat per tabulacions: podem pujar un fitxer d’Excel simple que enumeri els nostres productes a la venda, en aquest format concret.
  • Fulls de càlcul de Google: igual que l’opció anterior, però amb els Fulls de càlcul de Google.
  • API de contingut: el vostre carret de compres transmetrà els productes electrònicament a Google.

Per preparar aquest tipus de campanyes també cal tenir en compte que en aquest cas no es pot licitar directament per paraules clau, si no que cal confiar en Google perquè determini quins termes de cerca s’apliquen a quins productes, i la seva principal font d’informació per fer-ho, provés precisament del nostre feed de productes.

Per tant serà molt important optimitzar al màxim el nostre feed de productes tenint en compte el següent:

  • Utilitzar títols i descripcions que defineixin el producte: cal assegurar-se de realitzar la recerca de paraules clau adequada, l’eina Long Tail Pro pot ajudar a trobar les paraules clau que els visitants utilitzen per trobar els productes que desitgen. Cal incloure la marca i intentar no excedir el límit dels 150 caràcters.
  • Escollir una categoria de productes de Google: ja que proporciona una llista de categories vàlides que cal especificar per als nostres productes, si no en seleccionem una, és possible que els anuncis no es mostrin.
  • Aprofitar el camp Tipus de producte: fer servir l’atribut product_type per incloure el nostre propi sistema de categorització de productes a les dades de productes. A diferència de l’atribut Categoria de producte de Google, es poden seleccionar els valors. Cal Assegurar-se d’incloure totes les paraules clau rellevants aquí, incloses les dels competidors.

I a partir d’aquí ja es pot començar a crear pròpiament la campanya de Google Shooping, que explicarem pas a pas en propers posts!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply