El meu pare i jo fem coworking!

Potser que comencem primer explicant què és el coworking? És una forma de treball que permet que diferents professionals, com autònoms, petites i mitjanes empreses, freelance, emprenedors, etc., de diversos sectors, comparteixin un mateix espai de treball, sigui físic o virtual, per dur a terme els seus projectes professionals de manera independent, o també compartint projectes comuns.

2014-07-10 17.07.41De manera que professionals de diferents àmbits comparteixen oficina i equipaments, i aquest és precisament el cas del meu pare i el meu, ell es dedica des de fa gairebé 40 anys al món de la climatització i té una empresa en una nau on ha desenvolupat sempre la seva tasca, i jo des de fa més o menys un parell d’anys em dedico al marketing, a la comunicació i al món digital com a professional autònoma, i físicament treballo en una de les oficines del meu pare, de manera que tots dos compartim espai de treball, equipaments, i també projectes comuns, ja que ell és un dels meus clients.

2014-07-10 16.58.18Sembla ser que la crisi ha incrementat aquesta pràctica, ja que és una forma de reduir i compartir despeses, de crear sinèrgies positives per ambdues bandes, i també de tenir la possibilitat de separar els espais personals dels professionals evitant haver de treballar des de casa, en el meu cas tenia molt clar que preferia desenvolupar la meva tasca en un lloc diferent de la meva vivenda per tal de diferenciar les diferents facetes de la meva vida.

El coworking és un model que prové dels Estats Units, i és una evolució de l’oficina compartida en el que l’estalvi juga un paper fonamental, ja que compartir local pot ajudar a estalviar fins un 60% en despeses fixes com el cost del propi local, l’electricitat, la neteja o el telèfon.

2014-07-10 17.06.21Però també hi ha altres avantatges com el fet de no sentir-se sol en l’aventura empresarial, i notar que hi ha un recolzament alhora d’afrontar tant el dia a dia, com les vicissituds del projecte en sí; el meu pare i jo per exemple cada dia a quars de deu ens assentem tots dos i compartim l’esmorzar, moment en el qual aprofitem per fer una mica de tertúlia i per donar-nos consells mútuament.

També ens donem suport en aspectes com el telèfon fix o la recepció de visites, si ell no hi és jo em faig càrrec d’aquestes tasques i prenc nota de les consultes que hi pugui haver, de les persones que hagin pogut venir a demanar informació o a deixar un paquet, i evidentment ell fa el mateix.

I un altre aspecte positiu a comentar és que d’aquesta manera és possible rebre visites, ja que als clients i a les persones sovint els agrada veure l’espai en el que es desenvoluparan els serveis que se’ls ofereixen, a casa pot ser més complicat atendre a les visites, ja que es pot donar una sensació menys professional i es pot entrar massa en el terreny privat.

Definitivament per mi el coworking amb el meu pare està sent una experiència que té molts més aspectes positius que negatius (alguna petita discussió), per tant recomano aquesta forma de treball!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply