Com crear i gestionar els productes amb WooCommerce?

Crear i gestionar els productes amb el plugin WooCommerce és bastant senzill, ja que la dinàmica és la mateixa que s’utilitza amb wordpress per afegir pàgines o entrades, però en aquest cas tenim més opcions per completar la informació del producte, a part del títol, la descripció, la imatge destacada, les categories i les etiquetes. Si volem que el producte tingui més imatges a part de la destacada, ho podem fer pujant-les a la secció “Galeria del producte”. A la part dreta del menú podem escollir també la visibilitat que es vol que tingui el producte en el catàleg, i també si es vol marcar com a destacat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En el moment de crear nous productes sí que hi ha una secció que té especial importància: “Dades del producte”, on hi ha diferents pestanyes per configurar-lo correctament. Una de les primeres accions a fer és marcar el tipus de producte, si és simple, agrupat, extern, variable, o virtual i descarregable. En cas que marquem aquesta última opció automàticament apareixerà un desplegable per indicar del ruta on-line del producte virtual a descarregar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En el cas d’un producte simple caldrà posar el preu normal i el rebaixat, si es dona el cas, i el tipus d’impostos aplicables. A la pestanya “inventari” es podrà especificar si el vol gestionar l’inventari per cada producte, de manera que es pugui indicar la quantitat disponible i que es descompti automàticament per cada producte venut, també es podrà indicar si es permeten reserves, i si es vol vendre únicament un producte per cada compra, o es vol permetre que se’n puguin comprar varis.

INVENTARIA la pestanya “Enviaments”, caldrà marcar el pes i les dimensions del producte, i els tipus d’enviaments vinculats. A la secció “Productes vinculats”, es podrà relacionar aquest producte amb d’altres que puguin tenir interès amb aquest, i també agrupar-lo. A  la secció “atributs” es podran especificar les variacions de mida, color, talla, etc, que pugui tenir el producte, però per fer-ho abans hauríem d’haver especificat que es tracta d’un producte variable enlloc de simple. A la part “avançat”, es poden posar notes de compra als productes, especificar l’ordre en el que es vol que apareguin, i també activar les valoracions per part dels clients.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Finalment comentar que si es vol que hi hagi l’opció de fer like o compartir a facebook, caldrà instal·lar a la botiga on-line el plugin Facebook SahreLike, per tal que sigui possible.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply