La configuració inicial del back-office d’un e-commerce

Mentre es treballi en la configuració de la botiga on-line és recomanable desactivar-la perquè ningú hi pugui entrar fins que no estigui finalitzada. Això es pot fer anant a la pàgina: “Preferències/Manteniment” i veient les dues opcions:

botiga en mode mantenimentActivar la botiga: On cal posar No, i al front-page es veurà la pàgina de manteniment.

IP de manteniment: Aquí és on es pot posar la pròpia direcció IP per tal de poder continuar accedint a la front-page com si fos accessible per tothom per veure com queda, i això caldrà fer-ho cada vegada que es posi la botiga en mode “manteniment”.

Un altre tema a tenir en compte és que un cop configurat el tema i els productes cal posar la botiga en mode “Catàleg” anant a la pàgina “Preferències/Productes”, ja que fins que es desactivi el mode “Catàleg” els clients podran navegar per la pàgina i veuran els productes però no els preus i tampoc podran comprar.

mode catàleg

Hi ha un element molt important a tenir en compte quan ja s’hagi instal·lat la plataforma Prestashop i és que la instal·lació per defecte inclou una sèrie de productes i elements pre-configurats, una de les primeres coses a fer serà eliminar tots aquests elements navegant per les diferents pantalles del back office, fins que la botiga on-line quedi a punt per configurar-la.

productes de mostra

A partir d’aquí ja es pot iniciar la configuració concreta de cada botiga On-line, començant per la informació personal, les preferències, etc.

Nom de la botiga: Menú: “Preferències”, pàgina: “Contactes i botigues”, secció: “Detalls de contacte” i ja es pot fer click al camp: “Nom de la botiga”, etc.

Logo: Menú “Preferències”, pàgina “Temes”, secció: “Aparença”, i ja es pot
introduir el logotip.

Moneda: Menú: “Localització”, pàgina: “Localització”, secció: “Configuració”.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply