Com configurar el plugin WooCommerce?

Per configurar correctament el plugin WooCommerce en una pàgina de wordpress cal haver buscat primer un tema que sigui compatible, ja que no tots ho són, el tema “zerif” per exemple és gratuït i també i es pot configurar correctament amb aquesta extensió, si no posem a la web un tema que tingui aquesta característica les pàgines que es creen de forma automàtica amb el plugin no ens apareixeran.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un cop haguem fet aquests primers passos ja podrem començar a configurar la botiga on-line, per fer-ho caldrà anar a la pestanya “Ajustaments” de WooCommerce, i aquí caldrà començar pels generals i configurar aspectes com la localització geogràfica del negoci, els països als que es vol vendre i enviar els productes, les ubicacions i geolocalitzacions dels clients, l’activació dels impostos i el seu càlcul, la moneda amb la que es treballarà i com apareixerà especificada.

ajustaments generals

Els següent apartat que trobem dins “Ajustaments” és el de “Productes”, que alhora té 4 pestanyes més: “General”, des d’on podem configurar les unitats de pes i de dimensions, i una part per configurar com poden valorar i puntuar la botiga on-line els clients. A “Mostrar” podem especificar quina serà la pàgina en la que es visualitzaran els productes en venda, i també com es visualitzaran i s’ordenaran aquests productes, i cap a on es dirigiran els clients un cop afegits els productes al carret de la compra; en aquest mateix apartat es poden configurar les característiques de les imatges dels productes. A la pestanya “Inventari” caldrà configurar com gestionarem l’inventari, quan s’avisarà que queden poques existències, quan es descomptarà la unitat venuda, com es visualitzaran els productes esgotats, etc. I a “Productes descarregables” es podrà especificar com s’entregaran els productes digitals a la nostra botiga on-line.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la pestanya “Comptes” inclosa dins d’”Ajustaments”, cal configurar a quines pàgines enviarà el plugin WooCommerce als usuaris en les diferents funcionalitats que ofereix la botiga on-line, en quin lloc tindran el seu compte d’usuari, com es crearan i s’hi accedirà, si serà obligatori registrar-se, etc.pàgines de comptes usuari

Dins d’”Ajustaments” també hi ha l’aparat “correus electrònics”, des del que es poden gestionar les adreces de correu electrònics, amb les seves corresponents aparences i continguts, i els e-mails que rebran els clients en el seu procés de compra i també de creació de compte dins de la botiga on-line.

correus electrònicsEn propers posts continuarem explicant com configurar el plugin WooCommerce per poder crear una botiga on-line amb wordpress.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply