Com agregar atributs als productes amb WooCommerce?

En aquest post veurem com agregar atributs als productes amb WooCommerce, com per exemple variacions de mida, color, talla o textura; per fer-ho cal anar a la secció “Productes”, que ja hem vist en altres posts, i o editar un producte ja existent, o crear-ne un  de nou. El següent pas serà anar a l’apartat “atributs” i configurar els necessaris pels nostres productes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El mecanisme per afegir un atribut és el mateix que per afegir una categoria, cal posar-li un nom, la forma com volem que es pugui seleccionar aquest atribut per part dels usuaris, i quin ordre tindrà dins del llistat de possibilitats. Quan es creen aquests atributs especifiquem el concepte general, les variacions concretes que tingui cada un les posarem directament des de l’apartat “atributs” de la secció “Productes”.

De manera que anem de nou a editar o a crear un nou producte, i el primer que caldrà fer és marcar a “dades del producte” que és un producte variable, per tal de poder especificar els atributs corresponents. Quan fem això ens desapareixen les caselles per marcar el preu i podem veure què hi ha una nova pestanya que es diu “variacions”, que en un principi està buida perquè cal configurar-la a través de l’apartat “atributs”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El primer que cal fer en aquest apartat és seleccionar l’atribut desitjat del desplegable que apareix a la part superior de la secció per crear les variacions concretes que tindrà el producte en el que estem treballant, i per fer-ho cal clicar a sobre i apareixeran uns nous camps per completar: els “valors” concrets que se li volen donar, els quals caldrà anar-los separant amb ratlles verticals, si volem que sigui visible a la pàgina del producte, i si efectivament els volem utilitzar per les variacions.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un cop fet això caldrà tornar a la pestanya de “variacions”, clicar a “afegir variació” i automàticament ens apareixerà un desplegable amb una sèrie de seccions per completar, com que estem veient a les imatges l’exemple de l’atribut color, en aquest cas hi posaríem el color concret: blau, marcaríem que està actiu, i que hi haurà una gestió de l’inventari, també li posaríem el preu normal, el rebaixat, en cas que hi sigui, la unitats disponibles, si permetrem reserves, l’estat de l’inventari, el pes i les dimensions, la classe d’enviament i d’impost aplicable, i un petit text amb la descripció de la variació.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Repetiríem aquestes mateixes accions per afegir tots els atributs i variacions necessaris per poder vendre on-line els nostres productes, al anar-lo afegint però el producte anirà tenint una sèrie de combinacions creuades que l’usuari podrà escollir, per exemple un color concret d’una talla concreta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Per acabar el post comentar que també tenim l’opció d’afegir un atribut i no marcar que pugui ser utilitzat per les variacions, per tal que surti simplement com una característica del producte que es mostraria a la secció “Informació addicional”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply