Aprofundim en la xarxa de cerca de Google Ads?

Per començar aquest post cal recordar que els anuncis de Google Ads a la xarxa de cerca són textos, i es col·loquen únicament a les cerques de Google, es mostren depenent de les paraules clau amb les que han estat configurats, i responen clarament a una busca per part de l’usuari d’aquestes keywords.

Per preparar una campanya a la xarxa de cerca en primer lloc caldrà segmentar-la, i  es pot fer amb els següents criteris:

  • Localització geogràfica: permet seleccionar països, regions o ciutats i excloure determinades subzones.
  • Idiomes: permet seleccionar els idiomes. Ho fa en funció de l’idioma que tinguin els usuaris configurat al cercador.
  • Paraules clau: és l’opció més popular per segmentar el públic de l’anunci.

A Google Ads l’anunci només es mostra a les keywords definides, per tant es persegueix l’objectiu que hi hagi equilibri entre el volum de cerques i la competència de la paraula clau, cal saber quines paraules buscarà el potencial client per trobar el producte, per fer-ho i calcular l’impacte d’una keywords hi una l’eina anomenada: Planificador de paraules clau.

Per finalment seleccionar les paraules clau caldrà evitar posar una única paraula, és aconsellable utilitzar grups. Caldrà veure si les paraules clau són generals o específiques, i aprofitar les paraules clau negatives per millorar el percentatge de clics. També haurem de definir la concordança que volem aplicar (àmplia, de frase, exacta, negativa), i tenir en compte que Google Ads no considera accents ni diferencia majúscules o minúscules.

Per tal que l’anunci sigui efectiu ha de mostrar clarament l’acció que ha de fer el client (call to action), sigui comprar, omplir un formulari, baixar-se una app, etc. També ha de ser atractiu a primer cop d’ull. El títol i la primera línia de l’anunci ha de destacar el fet diferencial del producte o servei. Pot ser recomanable incloure preus o promocions. I al títol és recomanable destacar en majúscula la primera lletra de les paraules més rellevants.

Altres accions que poden ajudar a augmentar l’efectivitat de l’anunci són incloure més d’una paraula clau en el text de l’anunci, descriure correctament el producte, i també incloure paraules clau al path de la Url, caldria configurar correctament la Url de destí perquè estigui preparada de cara a la venda o l’acció que es vol aconseguir.

Quan l’anunci es mostri a les primeres posicions, podem associar-ho extensions, les principals són:

  • Ubicació: mostrar l’adreça física de l’empresa a l’anunci. Requereix sincronització amb el compte de Google Business.
  • Enllaços de lloc: permet introduir enllaços secundaris que poden aparèixer a l’anunci.
  • Trucada: incorpora número de telèfon.
  • Social: associa l’anunci a la pàgina de Google +.

Esperem que el post hagi estat útil, en el proper explicarem els concepte bàsics per establir les ofertes a Google Ads.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply