Google Ads és el sistema per crear anuncis a Google, i el situaríem dins del concepte SEM, (Search Engine Marketing), que crea campanyes d’anuncis a Internet a través dels cercadors més utilitzats; tenint en compte que cada cercador ofereix el seu propi sistema de campanyes per promocionar productes, serveis i continguts. I Google Ads és la plataforma més utilitzada per la penetració d’ús del cercador de Google.

Google Ads és el sistema que té un ROI (Return On Investment) potencialment més elevat per clients que estiguin interessats i busquin les paraules clau associades a la campanya de publicitat. No hi ha un cost o una temporalitats predeterminats, en cada cas es pot establir el que es consideri més adequat. I és possible segmentar en base a les paraules clau o keywords, a la ubicació, als dispositius, a l’audiència, etc. Es poden crear els anuncis amb diferents formats, text, imatge, vídeo, mapa, etc.

Abans de dissenyar i crear la campanya de Google Ads cal fer-se 5 preguntes molt importants:

  • Quin és l’objectiu de la campanya?
  • A quins públics es dirigirà?
  • A quines seccions de la web es dirigirà el P.O? Estan optimitzades de cara a la venda/conversió?
  • Quin pressupost s’hi destinarà?
  • Quins indicadors s’utilitzaran per mesurar el rendiment de la campanya?

Per començar a treballar i crear el compte de Google Ads cal tenir una adreça de correu electrònic, una contrasenya i posar-hi les dades de facturació, a partir d’aquí es pot començar a crear la campanya de publicitat a Google, tenint sempre en compte que cal anar de més a menys, és a dir començant per crear una campanya amb un pressupost diari, una orientació geogràfica i unes dates d’inici i final, i després uns grups d’anuncis concrets, enllaçats a unes paraules clau i a unes seccions de la web.

També caldrà tenir en compte que tenim diverses xarxes a on posar els anuncis:

  • Xarxa de Cerca, es col·loca l’anunci únicament a les cerques de Google.
  • Xarxa Display, mostra l’anunci en pàgines web que incorporen publicitat de Google; tan sols a les que concordin amb paraules clau i/o ubicació.
  • Shopping, cerca de fitxes de productes; mostra anuncis amb foto i preu importats directament de la BBDD de Google Merchant Center.
  • Vídeo, mostra anuncis en format vídeo i/o dins del contingut en streaming a Youtube i a la xarxa display de Google.
  • Campanya universal d’aplicacions, pensada per Apps d’Android.

En posteriors posts desgranarem amb més detall com funciona cada xarxa!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply