Com analitzar la presència d’una marca a les xarxes socials?

marca a les xarxes socials

Per analitzar la presència d’una marca a les xarxes socials cal avaluar l’eficàcia de la seva estratègia de xarxes socials i identificar àrees d’oportunitat per millorar.

Aquí us explico els passos més importants a seguir:

  • Identifica les xarxes socials utilitzades:

Comença identificant totes les xarxes socials en les quals la marca té una presència activa, incloent les principals com Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest, entre altres.

  • Revisa els perfils de les xarxes socials:

Analitza cada perfil de xarxa social de la marca per assegurar-te que estiguin optimitzats i complets. Verifica que la informació de perfil com la descripció de la marca, la foto de perfil i la foto de portada siguin cohesives i actualitzades.

  • Avalua l’engagement i la interacció:

Examina les dades d’engagement, com els ‘likes’, comentaris, comparticions i reaccions, per a cada publicació a les xarxes socials. Això et donarà una idea de com el públic respon a les publicacions de la marca i quin tipus de contingut és més efectiu.

  • Analitza els seguidors i l’audiència:

Examina les característiques demogràfiques dels seguidors de la marca a cada xarxa social. Això et permetrà entendre millor qui és el teu públic i ajustar la teva estratègia en conseqüència.

  • Verifica la consistència de la marca:

Assegura’t que la marca mantingui una imatge i una veu cohesives a través de totes les xarxes socials. Els colors, els logotips, el ton i l’estil de les publicacions han de ser coherents amb la identitat de marca.

  • Avalua l’ús d’etiquetes i hashtags:

Analitza l’ús d’etiquetes i hashtags per veure si s’estan utilitzant correctament i si estan ajudant a ampliar l’abast i la visibilitat de les publicacions.

  • Verifica la freqüència i el moment de publicació:

Observa la freqüència de publicació i els horaris en què es publiquen les actualitzacions a les xarxes socials. Pots utilitzar eines d’anàlisi per determinar quan és el millor moment per publicar segons l’engagement del públic.

  • Avalua el contingut:

Analitza el tipus de contingut que es comparteix a les xarxes socials i determina quins tipus de publicacions funcionen millor amb l’audiència. Pots considerar elements visuals, vídeos, contingut generat pels usuaris, etc.

  • Competència:

Compara la presència de la marca a les xarxes socials amb la de la competència per veure com es compara en termes d’engagement, nombre de seguidors i estratègia de contingut.

  • Informe i recomanacions:

Resumeix les troballes de l’auditoria en un informe detallat que inclogui les recomanacions per millorar la presència de la marca a les xarxes socials. Prioritza les accions segons la seva importància i impacte potencial.

Mitjançant aquestes passos, podràs obtenir una visió completa de la presència de la marca a les xarxes socials i identificar àrees d’oportunitat per optimitzar la seva estratègia de xarxes socials.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply