Què faríem sense Hootsuite?

Sense Hootsuite la gestió de les xarxes socials seria més complicada, ja que és la principal eina gratuïta per portar i programar diferents plataformes digitals. Va ser creada el 2008 i compta amb més de 10 milions d’usuaris. Permet llegir, programar i monitoritzar les Xarxes Socials, i té  aplicació per web i per mòbils.

La versió gratuïta permet gestionar tres xarxes socials, però hi ha diverses versions premium de pagament que permeten gestionar-ne més, a partir de 7 € al mes. D’aquesta manera es pot gestionar simultàniament diferents comptes de social media, i des de fa una mica més d’un mes també es poden fer publicacions directes i programades a comptes d’ Instagram.

A Hootsuite podem afegir i vincular xarxes socials com facebook, twitter, linkedin, wordpress, Google +, Instagram. En el cas de facebook inicialment hem de seleccionar un perfil i després permet afegir les pàgines i grups que es gestionen des d’aquest, però en el cas de facebook com que es pot programar directament des de la plataforma no es fa tan necessari.

En canvi Hootsuite és molt útil en els comptes de twitter, ja que en aquest cas no es por programar directament des de la xarxa social, i a part també ens permet afegir columnes amb la informació que vulguem, i també mencions, tuits enviats, etc; i crear columnes amb paraules clau i termes de cera per monitoritzar-los.

Hootsuite també permet analitzar altres usuaris, i en el cas de twitter interaccionar-hi, és a dir seguir-lo, deixar de fer-ho, enviar un missatge directe, etc. També podem consultar la biografia i els últims tweets de l’usuari.

La plataforma també permet fer un seguiment de la llista de contactes associats als perfils, de manera que també podem analitzar-los. També podem crear converses directament des del panell de control, i convidar contactes per enviar-los totes les publicacions que fem, aquestes accions tan sols es poden fer en la versió de pagament.

Hootsuite incorpora també un apartat d’anàlisi que permet crear informes personalitzats, cada informe costa un nombre determinat de punts en funció de les dades que vulguem incloure, en la versió gratuïta tan sols informes amb vista general a facebook o twitter.

Després de veure tot el que es pot fer amb Hootsuite, està clar que pels que ens dediquem al món del marketing digital és una eina gairebé imprescindible per poder treballar!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(2) Comments

    1. Ben cert Joan, la única pega és que en la versió gratuïta tan sols es poden gestionar tres comptes, i la veritat és cada vegada limita una mica més les publicacions, ara tan sols se’n poden fer 30 per compte, i ahir mateix vaig veure que ara tampoc es pot programar la mateixa publciació per dos comptes simultàniament, què hi farem, res és del tot perfecte!!!!
      Motles gràcies pel teu comentari!

Leave a Reply