Cap a on va el marketing digital?

social media trendsEl 2015 serà l’any en què el marketing digital tindrà encara més rellevància, i en el que molts més negocis pujaran al carro del Social Media, si no es volen quedar encallats en el passat per sempre.

Les tendències indiquen clarament que l’estratègia en xarxes socials ha de donar un especial protagonisme a dispositius com tablets i mòbils, ja que els usuaris cada vegada consumeixen més contingut a través d’aquests dispositius, i per tant han de tenir un paper rellevant en la planificació digital.

Els continguts creats exclusivament continuaran sent els reis del panorama, caldrà intentar arribar a l’audiència a través d’històries que tinguin relació amb el producte, la marca, l’empresa i el sector, però que despertin l’interès dels seguidors, i que aconsegueixen crear un vincle de fidelitat.

Els butlletins digitals o newsletter continuaran sent uns grans aliats per poder enviar els continguts generats a través del bloc i les xarxes socials, a una audiència cada vegada més segmentada, fruit d’haver analitzar i haver valorat el què vol.

social media trends IITot i el paper protagonista del marketing digital, està clar que l’audiència vol saber quines persones hi ha a darrera d’una marca, per tant de cara al 2015 cal tenir en compte que les fotos o els vídeos, en els que es veu qui porta un negoci tindran moltes mes visualitzacions i capacitat de viralització.

Precisament el contingut audiovisual tindrà més importància que mai per generar tràfic a la web o a les xarxes socials, viralitat, i obtenir les esperades conversions

Cada vegada caldrà invertir més diners en publicitat en xarxes socials per tal que els continguts arribin a l’audiència seleccionada, ja que malauradament les plataformes social media cada vegada destinen menys esforços a fer arribar de forma natural el contingut orgànic.

Tot i no haver donar els resultats esperats, la xarxa social Google + té especial importància per posicionar-se on-line, per aquest motiu i encara que tan sols sigui per aquesta raó serà important tenir-hi presència.

Per tal d’afinar cada vegada més la planificació digital caldrà analitzar detingudament totes les dades i estadístiques ofereixen les plataformes socials, ja que així es podrà conèixer més i millor l’audiència i saber si el contingut que s’ofereix desperta realment el seu interès.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply