Com ho fem per fer créixer la comunitat on-line?

Per fer créixer la comunitat on-line al voltant de la nostra marca cal que coneguem el cicle de vida de la incorporació de nous membres, que serà el marc per dissenyar i executar accions que maximitzin els nous usuaris, que fidelitzin als existents i que els retinguin per optimitzar el creixement.

En aquest procés cal diferenciar 5 etapes:

1.- Coneixement: missatges dirigits a un target definit i estratègies multicanal de reconeixement de marca. Investigació de mercats i campanyes que fomenten el reconeixement de marca i generen noves relacions a través de l’intercanvi d’informació i generació de leads.

2.- Incorporació: s’utilitzen estratègies habituals al màrqueting: segmentació, desenvolupament de creativitats i propostes de valors que maximitzin el retorn de la manera més efectiva.

3.- Engagement: el nivell de participació/sentiment de pertinença és clau per tenir elevades taxes de retenció i un creixement sostingut. Aquest tipus d’accions converteix els membres en usuaris actius. Són accions que busquen la fidelització i la renovació.

4.- Renovació: confirmació de que els membres creuen que han rebut un valor per ser-ho. És un vot de confiança. És vital per a una organització que vulgui créixer.

5.- Reincorporació: els programes de reincorporació ofereixen als membres que reconsiderin la decisió amb nous missatges i ofertes. Les accions de reincorporació són un element habitual dels programes de creixement i manteniment de comunitats.

Per poder dur a terme totes aquestes accions cal tenir un bon coneixement de les xarxes socials i les noves tecnologies: cal investigar i estar al dia sobre noves eines, aplicacions i canvis relacionats amb la tecnologia, la publicitat i la comunicació digital. Caldrà analitzar si les noves funcionalitats es poden incloure en l’estratègia online. També tenir coneixements de disseny, així com d’eines i aplicacions que permetin monitoritzar els resultats.

I precisament aquesta és una de les claus d’aquest procés, analitzar si els objectius marcats es poden aconseguir, és molt recomanable fer-ho a través d’indicadors o KPI’s que permetin veure si per exemple el nombre de fans o d’interaccions, el tràfic web, etc. augmenta cada mes.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply