Perquè fer promocions a les xarxes socials?

promos a les xarxes socialsLes promocions a les xarxes socials com l’organització de concursos varis que impliquen un sorteig i un premi poden tenir diverses finalitats, sempre connectades amb els objectius del pla de marketing digital, però solen estar orientades a aconseguir fidelitzar la comunitat web 2.0, a augmentar la interacció amb els usuaris i per tant el tràfic social.

Poden arribar a tenir una capacitat de convocatòria molt gran, i és un camí per augmentar el nombre de seguidors a les xarxes socials i per tant d’obrir un canal de comunicació directe en el qual es podrà parlar del sector, i de la marca i el producte, podent donar a conèixer les novetats i les excel·lències dels productes o serveis de forma ràpida i eficaç.

Un bon exemple podria ser el de quan es crea una pàgina d’empresa de facebook i es vol buscar audiència, és a dir seguidors, ja que per comunicar cal que hi hagi algú a l’altra banda disposat a escoltar, en un inici sempre es poden enviar invitacions als amics que es tinguin als perfils personals de facebook dels administradors de la pàgina, o també és pot pagar i publicitar la fanpage, però una opció molt interessant és la d’organitzar una promoció de llançament.

easypromosPer fer-ho primer caldrà tenir alguna aplicació per poder-la crear, una que és bastant recomanable és “easypromos”, cal buscar-la, i enllaçar-la amb la fanpage, aquesta aplicació és de pagament, però la primera promoció que es fa és gratuïta, per tant per aquesta acció inicial no caldrà pagar res.

La mateixa aplicació disposa de diferents plantilles de promocions, una de molt senzilla és la de fer un sorteig entre totes les persones que han fet “m’agrada” a la pàgina de facebook durant un període determinat, durant un mes per exemple, no aconsellem fer-la durar més temps perquè el factor “haver de fer alguna cosa ràpid” fa que la gent es mogui més.

És completament imprescindible que el premi que se sortegi tingui a veure amb el negoci i amb el sector que organitza la promoció, perquè recordem que l’objectiu és buscar persones a les que els hi pugui interessar la marca i els productes o serveis que s’ofereixen.

I un cop determinats aquests factors caldrà pensar en les bases legals, és a dir en com es durà a terme la promoció i el posterior sorteig, i deixar-ho molt clarament explicar en les seccions que l’aplicació ja té destinades a això, també recomanem tenir molt en compte aquest punt, perquè és el que ens podria portar algun tipus de conflicte si no queda correctament explicat.

I finalment ja tan sols quedarà activar la promoció i veure els resultats, que estem bastant segurs que si està ben plantejada i definida seran bons i ens portaran a la consecució dels objectius marcats.

En aquest post hem posat un exemple concret de promoció, però segur que vosaltres en teniu més i estarem encantats si els voleu compartir amb nosaltres!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply