Perquè fer concursos i sortejos a Instagram?

Els concursos i els sortejos a Instagram no són únicament una manera eficaç d’aconseguir que els usuaris comparteixin contingut sobre el teu projecte, també són una excel·lent estratègia perquè els teus seguidors s’entusiasmin amb la teva marca.

Però per fer-ho cal pensar i planificar bé com serà aquest concurs:

Quan es tracta de planificar el concurs o sorteig perfecte a Instagram, el primer que has de fer és establir els objectius. Per començar, dona un cop d’ull a les Normes de les promocions d’Instagram per tal de assegurar-te complir amb les pautes establertes. Després, comença a planificar. Si no estàs segur/a de quins són els objectius que vols aconseguir amb el concurs, pensa en aquestes idees:

 • Augmentar el nombre de seguidors a llarg termini o incrementar la quantitat de comentaris o «m’agrada» a les properes publicacions:
  • Si vols dur a terme un concurs o un sorteig per augmentar la participació, limita el tipus d’interaccions que esperes aconseguir, això et permetrà establir els requisits per participar-hi.
  • Si vols atreure més seguidors, pots organitzar un sorteig en què els usuaris hagin de seguir-te o un concurs en el qual hagin etiquetar a un amic.
  • Fer-ho és fàcil i ràpid, per tant, és molt possible que aconsegueixis resultats ràpidament.
 • Oferir contingut a partir de continguts generats pels usuaris:
  • Una gran part dels sortejos a Instagram requereixen compartir contingut generat pels usuaris per participar-hi. Juntament amb el hashtag de l’empresa, aquests sortejos permeten als professionals del màrqueting recopilar fàcilment contingut generat pels usuaris de qualitat en el qual es mostrin els productes de l’empresa.
 • Generar més tràfic al lloc web:
  • El propòsit d’aquest tipus de sortejos és dirigir el trànsit d’Instagram a la pàgina web a través d’un enllaç a la biografia. Independentment de si vols que l’audiència es subscrigui per rebre correus electrònics o completi un formulari, tingues en compte que els seguidors han de sortir d’Instagram per participar-hi. Aquest pas addicional podria augmentar la probabilitat que els participants perdin l’interès, així que intenta que el procés de subscripció resulti el més breu possible.

Un cop es tingui dissenyada aquesta primera part, caldrà decidir quin premi oferir als guanyadors del sorteig, sempre és una excel·lent idea que siguin els teus propis productes o serves com a premis.

Una vegada que hagis planificat el concurs, has d’establir els termes i condicions per participar-hi. És fonamental que siguis extremadament clar al redactar els requisits per participar, i considera incloure un punt de contacte perquè tot resulti transparent..

És el teu concurs, ¡Adapta’l a la teva marca! L’objectiu ha de ser pràctic i mesurable.

El pas següent serà crear una publicació atractiva, tant al feed, com als stories, en què s’expliquin tots els requisits per participar i quin és el premi. Establir una estratègia de promoció a Instagram és fonamental per crear un sorteig eficaç. No assumeixis que tots els teus fans i seguidors s’assabentaran del sorteig amb una única publicació, pots utilitzar també altres canals de promoció com Facebook, Twitter o la llista de correu electrònic, qualsevol altra activitat que puguis dur a terme per promocionar el contingut més enllà d’Instagram et donarà un avantatge.

Si la teva base de seguidors és petita i manejable, és possible que puguis dur a terme un monitoratge del rendiment del concurs pel teu compte. Si la teva audiència és massa gran es poden utilitzar utilitzar eines com shortstack, Gleam o Easypromos per monitoritzar el concurs i triar un guanyador.

Un cop hagis triat un guanyador, és moment de celebrar! Comparteix una publicació per anunciar el nom del guanyador del sorteig, així, els participants no es quedaran amb el dubte de què va passar amb el concurs en què van participar. També és aconsellable demanar al guanyador/a que es faci una foto amb el premi i que la publiqui amb el hashtag o l’etiqueta de la marca, és una excel·lent manera de fomentar les interaccions després del sorteig, i ofereix als participants del concurs un final feliç.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply