La importància de Tripadvisor en la reserva d’oci

tripadvisor IIAra que l’estiu ja arriba i que les vacances són pràcticament a tocar és un bon moment per parlar d’un portal que té un paper fonamental en la reserva d’oci: Tripadvisor, es tracta d’una plataforma en la que es poden reservar hotels i vols, però també té uns elements molt interessants com són les opinions i les fotos dels viatgers que han estat abans als llocs en els que ens plantegem fer una reserva.

És a dir, en aquest portal a part de les fotos pròpies dels establiments, que solen ser sempre molt ben fetes i que mostren el millor de l’hotel, també hi podem trobar les fotos d’altres viatgers, fetes per ells mateixos, de manera que podem comprovar si realment les fotos “oficials” coincideixen amb les fotos fetes per altres persones com nosaltres que en algun moment han estat en aquell lloc.

I també hi ha un altre punt molt important a destacar: les opinions i les puntuacions d’altres viatgers en referència a aquell establiment, són sinceres i expliquen la seva experiència en aquell lloc; aquestes dades aporten molta fiabilitat en el moment de fer una reserva perquè es pot comprovar si hi ha un percentatge elevat de gent satisfeta amb el tracte i el servei rebuts, i també veure si les fotos pròpies dels establiment reflecteixen la realitat o la maquillen descaradament.

Segons un estudi elaborat per PhocusWright per Tripadvisor un 83 % dels usuaris estan més tranquils si abans de fer la seva reserva comproven que totes aquestes dades abans esmentades són positives, a més sembla que un 80% dels enquestats estan d’acord amb els comentaris que es poden trobar a Tripadvisor.

Per part dels hotels i restaurants sembla que és un portal estratègic per tenir-hi presència, ja que la plataforma proporciona recomanacions d’hotels de tots els països del món, excepte la “Ciutat del Vaticà”, i també té opinions de restaurants d’un 99% del món.

Clar que també pot ser una “arma de doble tall”, ja que un comentari negatiu pot afectar moltíssim la reputació i les reserves de l’establiment, però pels usuaris acostumats a consultar Tripadvisor ja sabem que sempre hi ha algun comentari poc afortunat de gairebé tots els establiments, però com que es comptabilitzen estadísticament segons els paràmetres: Excel·lent, Molt bo, Normal, Dolent i Pèssim, se sol fer cas del que opina la majoria.

Per concloure aquest post direm que tant si sous usuaris d’oci, com negocis dedicats al món de l’hosteleria i la restauració Tripadvisor és un portal a tenir molt en compte, per consultes molt fiables en el primer cas, i per tenir i monitoritzar una bona reputació on-line en el segon.

Si teniu alguna experiència amb aquest portal i la voleu compartir amb nosaltres estarem encantats!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

(4) Comments

 1. Ho he utilitzat alguna vegada per a fer critiques constructives de llocs on he estat, encara que no he tingut en compte les opinions dels usuaris abans de visitarlos.
  Crec sincerament que qualsevol negoci relacionat amb els viatges i l’oci ha de esser en TripAdvisor i tenir opinions més o menys positives 🙂

  Una abraçada!

  1. Hola Lorena,
   Penso exactament el mateix que tu, qualsevol negoci dedicat a l’oci hi hauria de ser, i també comentar que les opinions i sobretot les fotos d’altres usuaris ajuden molt a decidir les opcions a escollir, ja que és una forma de veure la realitat tal i com és, anant molt més enllà del que pot explicar el negoci directament!
   Una abraçada ben forta!

Leave a Reply