Es pot aprofitar el contingut dels seguidors d’Instagram?

El contingut dels seguidors d’Instagram (UGC),  pot arribar a ser una part molt important de l’estratègia utilitzada per les marques, i pot permetre millorar moltíssim el rendiment del negoci a la plataforma, ja que serà un contingut molt real, fresc i per tant creïble al 100%, serà com els consells que poden donar les amistats, als que generalment se’n sol fer molt cas.

El contingut generat pels usuaris són les publicacions de la teva audiència sobre la teva marca en xarxes socials, blogs, etc. Aquesta és una excel·lent alternativa per obtenir contingut de qualitat que mostri els teus productes, sense haver de crear-lo internament. A més a més els mostra una persona que tindrà el rol de prescriptora, i ho farà de manera creïble, podent convèncer fàcilment, perquè se situarà al mateix nivell que els dels altres seguidors de la marca.

També és una manera d’atreure una comunitat de clients entusiasmats als quals els encanten els teus productes, s’hi senten indentificats, i així també es comuniquen de manera positiva, natural i autèntica els valors de la teva marca. Per aconseguir això cal ser proactius i demanar a l’audiència que comparteixi fotos o publiqui comentaris sobre els teus productes, per així impulsar el contingut generat pels usuaris de la teva empresa. Al sol·licitar activament als teus clients que publiquin amb el teu hashtag o etiquetin la teva empresa, començaràs a veure un increment en la participació.

Quan es comparteixi el contingut generat pels usuaris, sempre és convenient indicar al peu de foto la font de la imatge. Els teus seguidors veuran que comparteixes el contingut dels clients i també voldran participar de l’acció. Un bon moment per fer-ho pot ser després que un/a client/a compra un dels teus productes o interactua amb la teva empresa, pots demanar-li que comparteixi una foto. En aquest sentit és important incloure botons per facilitar que els usuaris comparteixin a les xarxes socials.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply