La revolució de les TIC en el camp del comerç

En el camp del comerç les TIC han suposat una revolució en aspectes com els que aquí comentem:

serveis

-Les possibilitats de relació amb el client es multipliquen, abans, durant i després de la venta.

-El tipus de productes que es comercialitzen és cada vegada major, i en major quantitat, varietat i qualitat.

-El nombre de serveis lligats al procés de compra i als que accedeix el client gràcies a les TIC es multipliquen i molts d’ells no són factibles en un entorn off-line.

I això suposa canvis d’escenari en el comerç:

-Possibilitat de comprar en qualsevol lloc.

-Aplicacions mòbils per informació o compra de productes de venda, per compres agrupades, etc.

-Comparació de preus.

-Xarxes socials: compartir, interactuar, opinar, divertir-se.

Algunes empreses estan accelerant i donant la vola al seu model per encapçalar el lideratge de la innovació i l’oferta basada en l’experiència de compra, combinant punt de venda amb entorn on-line.

Les petites empreses estan tan obligades com les grans a incorporar els canvis i adaptar-se. Però el desconeixement i les barreres associades al que suposen les TIC fan de fre i això els impedeix avançar.

El que està clar és que les noves Tecnologies de la Informació i Comunicació són el present i el futur, i sigui quina sigui la mida del comerç caldria “pujar al carro de les TIC” o es “podria perdre el trenc per sempre”.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply