Instagram Shopping

Una de les grans novetats que ha introduït Instagram aquest 2019 és l’Instagram Shopping, un sistema per poder vendre dins del mateix instragram, dins del marc de l’anomenat Social Selling, venda a través de les xarxes socials.

Amb Instagram Shopping, la xarxa fa un pas de gegant, i veient el potencial que les botigues que volen arribar a clients finals tenen a Instagram, permet vendre directament i gatuïtament a través d’Instagram. També es pot sincronitzar amb la botiga online que es tingui.

Es tracta d’un sistema molt senzill d’utilitzar un cop instal·lat, que basa gran part del seu èxit i potencial en el fet que els compradors ja són en aquesta xarxa i a més a més hi confien plenament. Però és important tenir en compte que tan sols es poden vendre productes físics que compleixin totes les normatives i polítiques de comerç.

Per poder instal·lar aquesta modalitat cal tenir un perfil d’empresa, i cal que aquest estigui vinculat/assocait a una pàgina de facebook, no és possible fer-ho amb un perfil personal ni a Instagram ni a facebook.

El primer pas serà anar al Business Manager de Facebook, i anar a l’apartat configuració per poder crear un catàleg de productes, que posteriorment es connectarà amb el compte d’Instagram Shopping. En aquest punt és important aclarir que cal prèviament que aprovin l’ús d’Instagram Shopping.

Un cop realitzats aquests passos caldrà anar a l’apartat de configuració d’Instagram i buscar l’opció “Compres“, i en aquesta secció és on es podrà seleccionar el catàleg de productes que s’ha pujat al Bsuiness Manager de Facebook.

Finalment per etiquetar els productes en una foto tan sols caldrà penjar la foto i tocar sobre els producte (de forma molt semblant a com es poden etiquetar marques i persones a les publicacions que es facin), buscar-lo al catàleg i associar-lo a la publicació.

Sense cap mena Instagram Shopping és una de les “estrelles” indiscutibles del 2019, caldrà veure quines novetats hi haurà de cara al 2020!

 

 

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply