Eines del community manager

Eines del community manager

Per poder treballar com a community manager i gestionar les xarxes socials, la publicitat online, l’e-mail marketing i l’estratègia de SEO de les marques, hi ha una sèrie d’eines que poden ajudar i facilitar aquesta feina enfocada al marketing digital, en aquest post en repassarem algunes que poden ser de gran utilitat:

CANVA: És un eina per editar imatges, i vídeos, adaptades a cada xarxa social o a la teva web. També es poden crear cartells, pòsters, logotips, targetes de presentació, invitacions…És imprescindibles per a qualsevol community manager.

-CapCut: És una App que permet editar vídeos de tot tipus, però sobretot tipus Reels, o Tik Tok, i que té una àmplia varietat d’utilitats, és completamet recomanable i permet passar a un altre nivell en l’edició de vídeos.

-Inshot: És una App semblant a CapCat que també permet múltiples funcionalitats en l’edició de vídeos per a les xarxes socials.

-Reels, FocoDesign, i Zoomerang: Són Apps amb moltíssimes plantilles que faciliten moltíssim la feina d’edició de vídeos.

-Lens Buddy: Es tracta d’una App que permet fer selfies sense l’ajuda de ningú.

-Metricool: És una plataforma que permet programar i analitzar el contingut que es publica a la pàgina web i a les xarxes socials.

Bitly és una bona opció quan desitgem escurçar les adreces web. A més, podrem veure quants usuaris han fet clic als nostres enllaços.

Audiense: Abans denominat SocialBro. És molt potent per gestionar el teu compte en Twitter. Podràs tenir informes, planificar enviaments massius, monitorizar hashtags, etc.

BUFFER: És una aplicació semblant a Hootsuite per programar i automatitzar qualsevol informació que vulguis publicar. Es poden gestionar Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn i Pinterest. Permet analitzar per cada publicació el número de likes, clics, cerques, mencions…

TRELLO: És un gestor de projectes online molt útil per organitzar feines i crear calendaris. Es configura com un tauler que es distribueix en columnes o llistes independents en el que es poden establir targetes en les quals es poden crear comentaris, generar llistes, establir calendaris i alarmes… Un altre aspecte interessant és que es pot treballar en equip de forma instantània, telemàtica i a temps real.

BRAND24: És una eina per al community manager d’anàlisi de les xarxes socials que permet controlar la informació i continguts que es publiquen a les xarxes socials sobre la teva empresa. A més permet conèixer les opinions dels usuaris sobre el negoci, crear millors relacions amb els clients i comparar-nos amb la competència.

FOLLOWERWONK: És una eina d’anàlisi que permet mesurar la presència de la teva empresa a Twitter. Permet analitzar i comparar usuaris, marques, productes, fer una anàlisi per ubicació, influència…

CROWDFIRE: És una eina per al community manager que permet saber els seguidors que es guanyen i es perden a Twitter i Instagram. A més ofereix funcions com programar un missatge de resposta a nous seguidors i comparar el nostre perfil amb el de la competència.

Tweepi: Segur que més d’una vegada t’has preguntat: com puc saber quines persones m’han deixat de seguir? Amb aquesta eina podràs saber-ho. També podràs saber quines persones t’estan seguint, però tu no. En la versió de pagament d’aquesta eina podràs deixar de seguir usuaris que no hagin publicat en els últims 30 dies, restringir tweets en funció de la temàtica o d’acord amb la geolocalización, etc.  Es tracta d’una eina molt poderosa per automatitzar tasques del teu compte de Twitter.

Agora Pulse: És una eina molt completa, sobretot des del punt de vista del màrqueting digital. A més de gestionar les xarxes, t’aporta informació com: quan és millor publicar, quin tipus de contingut funciona, crea informes i realitza mesuraments d’abast. Aquesta eina és de pagament.

Aquestes són algunes recomanacions que poden ajudar en la gestió de les xarxes socials, i en la creació i anàlisi de contingut, però n’hi ha moltíssimes, i estan en constant evolució, es tracta de buscar les més útils i adequades en cada cas.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply