Com crear un títol ganxo pels vostres posts?

títol ganxo

Crear un títol ganxo pels vostres posts pot captivar l’atenció de l’audiència i despertar el seu interès, sobretot en el contingut de socials media, és bàsic per aconseguir que el públic visualitzi el post o el vídeo;  un títol efectiu ha de ser concís, clar i captivador. En aquest post explicarem unes tècniques efectives per poder-ho fer:

  1. Sigues clar i concís: El títol ha de comunicar de manera breu i precisa el tema central de la presentació. Eviteu frases llargues o ambigües.
  2. Utilitza paraules claus: Incorporeu paraules claus que ressaltin l’essència de la presentació i siguin rellevants per a l’audiència. Això ajuda a l’audiència a comprendre de què tractarà la presentació.
  3. Desperta la curiositat: Utilitzeu un llenguatge que desperti la curiositat i convidi l’audiència a voler saber més. Podeu plantejar una pregunta, utilitzar una declaració intrigant o fer una afirmació sorprenent.
  4. Transmet l’objectiu o el benefici: El títol pot indicar què pot obtenir l’audiència de la presentació. Si es tracta d’una presentació d’aprenentatge, assegureu-vos que el títol comuniqui els beneficis que obtindran els participants.
  5. Sigues original i creatiu: Eviteu títols genèrics o que siguin massa comuns. Un títol original i creatiu pot destacar-se i ser més memorable.
  6. Alinea el títol amb el contingut: Assegureu-vos que el títol reflecteixi amb precisió el contingut de la presentació. No utilitzeu títols que puguin ser enganyosos.
  7. Considera l’audiència: Penseu en el coneixement i els interessos de l’audiència. El títol ha de ser rellevant i atractiu per a ells.
  8. Prova diferents opcions: No tingueu por de provar diferents títols i demanar opinions a altres persones. Una perspectiva externa pot ser molt útil per a triar el millor títol.
  9. Escriviu-lo després de crear el contingut: En molts casos, és millor escriure el títol després d’haver desenvolupat el contingut de la presentació. Això us permetrà crear un títol que realment reflecteixi el que conté la presentació.
  10. Mantingueu-lo breu: Idealment, el títol ha de ser curta, a menys que hi hagi raons específiques per a fer-lo més llarg. Un títol breu és més fàcil de recordar i transmetre.

En resum, el títol dels vostres post és una part crucial per a captivar l’atenció de l’audiència i comunicar el propòsit del contingut. Dediqueu temps i atenció a crear un títol efectiu que tingui un impacte positiu en el vostre públic.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply