10 tips per escriure un post pensant en SEO

Com que el posicionament orgànic és de vital importància anem a explicar 10 tips per escriure un post pensant en SEO, que caldria interioritzar-los perquè formin part de la forma de redactar de cada entrada. Cal tenir en compte que s’escriu pels usuaris, però que si es vol treballar el posicionament orgànic també cal parlar amb Google.

Partim de la base que a darrera del bloc hi ha una estratègia de creació de contingut i una planificació, i a partir d’aquí el que farem en cada post és:

1.- Centrar-lo en una paraula clau concreta, i desenvolupar el text i el contingut entorn a aquesta keyword.

2.- La paraula clau hauria d’estar continguda al títol i a la URL del post; també al primer paràgraf, que convindria que estigués marcat com a capçalera H1 o H2. Si s’utilitzen subtítols també hi hauria de ser.

3.- La keyword hauria d’aparèixer textualment en el text algunes vegades més, entre 2 i 4 vegades, però de forma natural, sense que es vegi forçat.

4.- A l’apartat de SEO  (la part específica per “parlar amb Google i amb les seves aranyes) de l’entrada indicarem la paraula clau que estem treballant, també el títol i la URL (que hauria de ser amigable), i una metadescripció d’unes 150 paraules, que també contindrà la keyword, un petit “truquet” és utilitzar el primer paràgraf, i si cal fer alguna petita modificació.

5.- El text hauria de tenir una llargada mínima de 300 paraules i com a màxim unes 1.500.

6.- La imatge que s’utilitzi com a destacada hauria de tenir la paraula clau en el text ALT i també en el títol, tenir la mida òptima, és a dir, lleugera.

7.- Els enllaços tan interns com externs també ajuden al posicionament orgànic, per tant cal posar-n’hi.

8.- El rei és el contingut, i cal intentar explicar coses interessants, i redactar el millor possible, ja que l’objectiu és el navegant llegeixi el post i s’estigui un estona al bloc, això per google serà un indicador de qualitat.

9.- Cal utilitzar frases i paràgrafs curts, perquè el text sigui més clar i entenedor.

10.- Es poden utilitzar recursos com crides a l’acció, títols, subtítols, negretes, etc, per organitzar millor el contingut i facilitar la lectura.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply