Com mesurar els resultats de l’estratègia online?

En aquest post explicarem com mesurar els resultats de l’estratègia online, i això caldrà fer-ho marcant KPI’s (Key Performance Indicator) o indicadors que permetin mesurar la consecució dels objectius marcats en el social media plan.

Els KPI a analitzar varien en funció de les teves necessitats. Poden ser interaccions segons el nombre de seguidors, clics per nombre de publicacions o conversions a lead directes des de xarxes socials, entre altres.

Planteja’n com a màxim 5 i respon el següent:

  • Quins objectius vols aconseguir en un any en el terreny del social media?
  • Quins objectius setmanals i mensuals persegueixes amb la teva estratègia de social media?
  • S’estan complint aquests objectius?

És important recalcar que no cal esperar fins al final per poder avaluar les accions que hagis emprès: ho has de fer en tot moment, ja que si les coses no estan anant segons el previst cal flexibilitzar-se i modificar la planificació per poder reconduir la situació.

Precisament quan les coses no surten com es preveuen, és convenient elaborar un pla de contingència.

Les dues situacions més comunes en les que has de aplicar són les següents:

Quan, malgrat els teus esforços, no estiguis assolint els objectius de social media. Si les accions que havies previst no estan funcionant, tingues guardades algunes alternatives que recondueixin aquesta situació, per exemple, publicacions virals o accions promocionals, com concursos.

Quan estiguis rebent crítiques. No et preocupis, això pot ser una oportunitat per al teu negoci. Desenvolupa un pla d’urgència per a possibles crisis en xarxes socials i aconsegueix que una crítica es converteixi a al final en un usuari satisfet i, en definitiva, en un benefici per a la teva empresa. A més, això també pot ajudar-te a millorar la teva imatge de marca.

Un cop fet tot això: Tira’t a la piscina!

Si ja has acabat amb el social media plan, segur que tens més clar com començar a treballar en les xarxes socials.

Fes-ho, no t’ho pensis gaire.

Pots seguir els següents passos:

  • Crea els perfils de la teva marca o empresa.
  • Si ja els tenies, optimitza’ls
  • Recorda que has de triar bé l’avatar, la foto de portada i la imatge.
  • Amplia la teva xarxa de contactes.
  • Si al començar no tens una base de seguidors àmplia, pots aconseguir-la avisant per email o whatsapp als teus clients que ara estàs en línia.
  • També pots crear una petita campanya de captació de fans o seguidors.

I sobretot analitza sempre els resultats!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply