El nou Foursquare

5 anys després de la seva presentació l’any 2009, en el marc del festival South by Southwest Interactive a Austin, Texas (E.E.U.U.), aquesta xarxa social centrada en la geolocalització ha fet canvis en el seu sistema per adaptar-se millor als gustos i les preferències dels seus usuaris.

el nou foursquareLa base d’aquests canvis és el plantejament de perquè rebre recomanacions genèriques sobre llocs on menjar, beure o comprar, quan els gustos dels usuaris cada vegada són més particulars i específics? A partir d’aquí Foursquare ha renovat el seu funcionament per recomanar exactament el que cada usuari ha indicat que li agrada, i per tant ser un sistema completament personalitzat.

A través dels smartphones es pot obtenir molta informació concreta sobre cada usuari, sobre els gustos, les relacions socials i les preferència personals, a partir d’aquí aquesta xarxa social s’adapta a la perfecció a cada internauta per tal de fer-li recomanacions totalment personalitzades segona les preferències prèviament indicades i emmagatzemades.

En aquest nou Foursquare quan es configura un perfil hi ha una pestanya que es diu: “Editar els teus gustos” i en aquest apartat es poden marcar un per un gustos tan diversos com calamars, cafè amb llet, bars a l’aire lliure, menjar italià, brownies… Hi ha un univers de possibilitats.

Una altra possibiltiat interessant és la de deixar “Tips” és a dir recomanacions, opinions personals i fins i tot fotos dels diferents llocs on s’ha estat, aquesta informació es pot guardar, i també compartir amb altres usuaris, i alhora també es pot marcar “m’agrada” a tips que han deixat els altres usuaris de foursquare.

check-inAmb aquestes informacions quan ens trobem en un lloc geogràfic concret i anem a la pestanya: “Aquí” podem veure els negocis, o locals que tenim més a prop i les recomanacions o els comentaris d’altres usuaris per tal que ens puguem fer una idea molt concreta del que podem trobar. I per suposat en aquesta secció podem fer el tradicional “check-in”.

Finalment i per acabar d’explorar el que ens envolta al nostre perfil podem anar a buscar els “tips” concrets d’altres usuaris segons els gustos que hem indicat, i així podem tenir una idea molt aproximada de si el que tenim al nostre voltant és del nostre interès concret.

Aquests canvis que ha fet Foursquare són un fidel reflex de la tendència actual en marketing digital: la màxima personalització per aconseguir la màxima fidelització!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply