Com planificar una campanya amb “influcencers” a Instagram?

Els “influencers” a Instagram poden tenir la capacitat d’incrementar la interacció dels usuaris amb el negoci i també el reconeixement de la marca, i moltíssimes marques de moda i complements fan servir aquesta estratègia a les seves xarxes socials, però com qualsevol altra campanya cal planificar l’estratègia, i sobretot definir de forma clara els objectius que es volen aconseguir, com per exemple augmentar la interacció, el número de likes i comentaris d’una foto, o directament augmentar les vendes diàries.

Els objectius determinaran tota l’estratègia, per tant cal que siguin el més específics possible des del principi. A l’establir fites, els objectius SMART (específics, mesurables, assolibles, realistes i acotats en el temps) són un excel·lent manera començar, ja que permeten continuar millorant l’acompliment de futures campanyes després d’analitzar els resultats.

Cal avaluar estratègicament el pressupost per a les campanyes amb influencers, ja que pot arribar a tenir un cost molt elevat, i per aquest motiu és molt recomanable plantejar les següents preguntes:

  • Quants influencers requereix la campanya?
  • Són tots influencers coneguts o també s’inclouran micro influencers?
  • La campanya té molts missatges o només un?

Un cop establerts els objectius, cal definir quin és el procés adequat per aconseguir el tipus de contingut que es vol per part dels influencers. Si només se’ls envien productes o codis de promoció, es pot obtenir una resposta immediata, o també resultats decebedors i una barreja de missatges de màrqueting. Però si s’estableix una col·laboració amb els influencers, s’acorda la compensació i s’intercanvien missatges amb ells d’avançada, i així és molt més probable que s’aconsegueixin el resultats desitjats.

Abans de posar-se en contacte amb un influencer, cal tenir clar el que es vol i quin tipus de contingut se sol·licitarà. El 85% dels influencers va indicar que el contingut patrocinat és el servei més sol·licitat, però això depèn en gran mesura del que s’espera. El més important és tenir una idea definida del contingut per endavant. Com més informació es pugui proporcionar al començament, millor serà a llarg termini per aconseguir l’èxit en la campanya.

En el moment de triar influencers, el millor és treballar amb personalitats que s’adaptin sense esforç a l’estil i la comunitat de la marca, en aquests casos es veuen realment els resultats positius perquè l’audiència ja s’identifica amb l’influencer i té en compte els seus consells a l’hora de seleccionar nous productes.

Es pot sol·licitar als influencers que publiquin contingut amb el hashtag de la marca, això el posarà en el punt de mira i motivarà a l’audiència a seguir-lo, els influencers poden atreure més atenció als hashtags de l’empresa a l’anunciar un concurs o una campanya, així, generen més interaccions i, al mateix temps, promouen el reconeixement de la marca.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply