Com optimitzar les imatges per millorar el SEO?

Tot el contingut que hi hagi a la pàgina web es por treballar per posicionar-la orgànicament, i en aquest post en centrarem en explicar com optimitzar les imatges per millorar el SEO, i una de les accions més interessants a fer és usar l’atribut “alt” per donar informació rellevant sobre les imatges, ja que totes poden tenir un nom de fitxer, i un atribut “alt”, dels quals podem aprofitar-nos.

L’atribut “alt” et permet especificar text que pot aparèixer en comptes de la imatge, si aquesta no pot mostrar-se per la raó que sigui. Si un usuari està veient la teva pàgina web amb un navegador que no és compatible amb les imatges, o utilitza tecnologies alternatives, com un lector de pantalla, el contingut de l’atribut “alt” donarà informació sobre la imatge.

Una altra raó és que si fem servir una imatge com a enllaç, el text en “Alt” serà tractat de forma similar a un text àncora d’un text d’enllaç. No obstant això, no recomanem utilitzar massa imatges com a enllaços a la barra de navegació, quan els enllaços de text poden funcionar. Optimitzar el nom d’arxiu de les teves imatges i el text en “alt” fa més senzill entendre les teves imatges per a projectes de recerca de imatges com Cerca d’imatges de Google.

En lloc de tenir arxius d’imatges guardats en diferents directoris i subdirectoris del teu domini, planteja’t reagrupar els teus imatges en un sol directori (ex :. brandonsbaseballcards.com/ imatges /).  Això simplifica la ruta de les teves imatges.

Utilitza arxius que estiguin àmpliament acceptats. La majoria de navegadors suporten els formats d’imatges JPEG, GIF, PNG i BMP. És a més una bona idea que l’extensió que apareix en el nom dels teus arxius coincideixi amb el tipus de la mateixa. Utilitza l’atribut “alt” per oferir informació sobre les imatges.

Com en qualsevol altra part de la pàgina que es vol optimitzar, els noms d’arxiu i el text en “alt” funcionen millor quan són curts i descriptius. És important evitar usar noms genèrics com “imatge1.jpg”, “pic.gif” o “1.jpg” quan sigui possible (alguns llocs web amb milers d’imatges poden decidir donar-los els noms a les imatges de forma automàtica); tampoc és recomanable escriure noms d’arxius molt llargs, o omplir l’atribut “alt” amb moltes paraules clau o copiar i enganxar frases senceres.

Si decideixes utilitzar una imatge com a enllaç, omplir el text en “alt” ajudarà a Google a entendre més sobre la pàgina a la que estàs enllaçant. És vital evitar escriure textos llargs en “alt” que puguin ser considerats com a correu brossa, i també utilitzar només enllaços en imatges per navegar per la teva pàgina.

Finalment també és recomanable tenir un arxiu sitemap d’imatges, ja que pot oferir més informació sobre les imatges que es troben en el teu lloc web. L’estructura és similar a l’arxiu de Sitemap XML de les teves pàgines web.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply