Com continuar configurant l’extensió Yoast SEO?

Extensió Yoast SEO

En aquest post continuarem explicant com configurar l’extensió Yoast SEO, ja que es tracta d’una eina fonamental per poder treballar el posicionament orgànic d’una pàgina web creada amb wordpress.

Començarem parlant del segon apartat de configuració que hi ha, que és el d’Aparença al cercador: On ens trobem amb diverses finestres: General, Tipus de contingut, Mitjans, Taxonomies, Arxius, Engrunes de pa i RSS.

» General
A la finestra de General, hem d’indicar el separador que s’utilitzarà al títol de les SERPs.

És un separador que s’aplica automàticament amb el format que seleccionem com ara:

Títol de la pàgina + Separador + Títol del lloc

Posteriorment, podem configurar el Knowledge Graph i Schema.org si som una Organització o una Persona, i pujar una foto representativa com podria ser el logotip de l’empresa o la foto de la persona. Això s’utilitza principalment per mostrar aquesta informació com a metadades al vostre lloc web, per la qual cosa és recomanable configurar-lo correctament.

» Tipus de contingut
A la finestra de Tipus de contingut trobarem informació relativa al tipus de tema que tinguem configurat.

Hi ha diferents tipus de contingut com les Entrades, Pàgines i Portfoli però hi ha temes que també inclouen tipus de contingut com a Productes, Equip, Testimonis, Descàrregues, etc. Principalment, configurarem si desitgem que es visualitzin als resultats de cerca, configurar l’opció que es mostrin els ajustaments SEO en el tipus de contingut i el format en què desitgem mostrar el Títol, Meta Descripció, a més de configurar el tipus de pàgina per defecte.

Entrades
Per a les Entrades (post) marcarem “Sí” a l’opció per mostrar-les als resultats de cerca. És molt important tenir-la marcada així perquè les nostres entrades es mostrin als cercadors. Seleccionem l’opció de “Mostrar” per veure els ajustaments SEO i ens guieu en tota l’optimització on page.

Per al títol, recomanem el format de “Títol + Separador + Títol del lloc”. Encara que aquí es configuri així, posteriorment podrem configurar cada entrada de manera individual. Si el títol d’una entrada és molt llarg (no és recomanable tenir títols superiors a 60 caràcters), perquè no es talli a les SERP podrem deixar només el títol i treure el separador i el títol del lloc. A Meta description, podem utilitzar la variable “Descripció curta” encara que és important revisar individualment a cada post per no excedir-nos dels 160 caràcters.

Pàgines
En tipus de pàgina per defecte i tipus d’article per defecte el podem deixar tal com es troba: Per a Pàgines, també ho configurem de la mateixa manera.

» Mitjans

A la finestra de Mitjans, l’hem de deixar marcada a “Sí” ja que quan pugem una imatge o vídeo per exemple, es crea una URL on trobarem només el títol (si ho hem posat) i són pàgines amb escàs contingut. Perquè això no passi, automàticament es redirecciona al mateix mitjà.

» Taxonomies

A la finestra de Taxonomies, configurarem de quina manera es mostren les categories i etiquetes principalment. Per a les categories recomanem un format similar al de les pàgines i post canviant la Meta description per la variable “%Descripció de la categoria”.

Per a les Etiquetes, exactament igual però canviant la Meta description per “Descripció de l’etiqueta”.

» Arxius

A la finestra d’Arxius, si només tindrem un autor és aconsellable desactivar-lo per evitar el contingut duplicat.
Una altra opció és marcar-la com a (noindex,follow) perquè no es mostri als resultats de cerca.

En cas de tenir diversos autors, podem activar-ho i marcar l’opció de mostrar els fitxers d’autor als resultats de cerca.

A l’opció de mostrar fitxers per a autors sense entrades hem de marcar l’opció de “No” ja que no tindríem informació per mostrar.

El format del títol a les SERP podria ser el següent:
“Entrades de + Name + a + Títol del lloc”

A la Meta description podem configurar una opció manual com la següent:
“Aquí podràs trobar totes les entrades de + Name + a + Títol del lloc”

» Engrunes de pa

A la finestra de Engrunes de pa configurarem la visualització de les mateixes i si volem activar-les o desactivar-les.
Les molles de pa són el recorregut que s’ha realitzat des de l’inici de la pàgina web pels diferents nivells.

És una bona opció per a aquelles pàgines amb diferents nivells i que volen millorar l’experiència de navegació del client.

També funciona molt bé per a l’optimització SEO de la pàgina web

A la finestra d’RSS, podem configurar un prefix o sufix per quan es comparteix el nostre contingut.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply