Tal i com ja hem explicat en posts anteriors d’aquesta sèrie sobre google AdWords les paraules clau són un dels eixos centrals de les campanyes en aquesta plataforma, i per tal d’escollir-les de la forma més adequada disposem d’unes eines molt valuoses com és el planificador de paraules clau, que el trobarem a l’apartat d’enes i anàlisis de la part de dalt del compte d’AdWords.
Amb aquesta eina podem buscar noves idees per paraules clau i grups d’anuncis, obtenir el volum de busques d’una llista de paraules clau per incloure-les en els grups d’anuncis, també podem obtenir estimacions de tràfic per una llista de paraules clau, i multiplicar les llistes de keywords per obtenir noves idees.
Amb aquesta informació es poden veure el número de cerques, el que fa la competència, ens permetrà conèixer un cost per clic adequat en funció del nostre pressupost diari, i també ens donarà estimacions del número d’impressions, clics, posició de l’anunci, etc.
Si anem a una direcció que és http://www.google.es/trends podrem analitzar amb quina freqüència s’ha buscat una paraula clau en el període de temps que seleccionem, i també podrem fer una previsió del volum de cerques que pot tenir una paraula clau determinada en els propers mesos.
Aquesta tasca és recomanable fer-la abans de crear la campanya per tenir unes indicacions ben clares de quines són les paraules clau més adequades, però un cop ja tinguem la campanya d’AdWords planificada caldrà controlar periòdicament què està passant, i a l’apartat de paraules clau de les campanyes hi ha una casella que es diu més informació en la que si cliquem a tots els termes de busca podrem veure a través de quines paraules ens han buscat els internautes, i a partir d’aquí afegir els keywords que considerem que ens poden portar clics, o posar a paraules clau negatives els termes que ens fan baixar la qualitat del CTR.
Cal recordar que les paraules clau negatives també serveixen per millorar la qualitat de la campanya ja que eviten que ens busquin per termes que no ens aportaran clics de qualitat, és a dir persones directament interessades en el nostre producte o servei.
I a dins de l’apartat de més informació de paraules clau també podem veure l’informe de dades de subhasta, que ens donarà informació sobre altres empreses que estan pagant per paraules claus iguals o similars a les nostres, i també la posició que ocupa la nostra campanya en relació a les altres.
Finalment si mirem el diagnòstic de paraules clau podrem observar quines provoquen la publicació dels anuncis i quina puntuació tenen dins d’una escala de 10; és totalment aconsellable fer sovint aquests exercicis per veure constantment com es pot millorar el plantejament de la campanya de Google AdWords.