Tips per millorar els posts del bloc

En aquest post explicarem com podem millorar els posts del bloc per crear un contingut de qualitat, interessant per les persones que ho llegeixin, i també indexable i visible per les aranyes de Google.

Escriu textos de fàcil lectura ja que els usuaris gaudeixen d’un contingut que està ben escrit i sigui fàcil d’entendre. Cal evitar textos descuidats amb molts errors ortogràfics i gramaticals, incorporar text en format imatge quan vulguis que aquest text formi part del contingut, ja que els usuaris podrien voler copiar i enganxar el text, i a més els motors de cerca no podran llegir-lo.

Centra’t en el tema, pensant que sempre és beneficiós organitzar el contingut de tal manera que l’usuari tingui un idea clara de quan  comença i quan acaba un tema, i quan el següent. Dividir el teu contingut en fragments lògics ajuda als usuaris a trobar el que volen d’una forma més ràpida. No és recomanable posar una gran quantitat de text que abasti diversos temes en una mateixa pàgina sense paràgrafs, encapçalats o sense un disseny que els separi.

Crea contingut únic i original ja que no només farà que els usuaris que ja tens tornin al teu lloc web, sinó que a més atraurà noves visites. És molt important no refer contingut ja existent, i tenir contingut duplicat.

Crea contingut principalment per als usuaris, no per als motors de cerca, dissenya el teu bloc segons les necessitats dels usuaris, i si a més a més, t’assegures que la teva web és accessible per als motors de cerca de manera senzilla, tindràs resultats molt bons. Cal evitar inserir una gran quantitat de paraules clau adreçades als motors de cerca, però que no tenen sentit i són molestes per als usuaris; tampoc és bo tenir blocs de text tipus “errors ortogràfics freqüents usats per arribar a aquesta pàgina” i que ofereixen poc valor als usuaris; i no cal tenir text amagat per als usuaris, però visible per als motors de cerca.

Aplicant aquestes senzilles regles, i intentant escriure sobre quelcom que aporti valor als usuaris, podem millorar els posts del bloc!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply