Què és el link juice?

link juice

En aquest post us explicarem que és el link juice, una tècnica de Seo off page que té com a objectiu aconseguir millors posicions per la nostra web a Google, i també incrementar el prestigi d’una pàgina a través d’enllaços a altres sites.

L’autoritat de domini d’una web indica el prestigi d’una pàgina web i es defineix principalment pel nombre d’enllaços que té. Mentre una pàgina web és enllaçada per més llocs, major serà la seva autoritat de domini ja que indica que aquest lloc és valorat positivament per molts usuaris. Quan s’enllaça cap a una web, es transfereix a la mateixa part d’aquesta autoritat de domini, aconseguint que l’altra web incrementi la seva autoritat.

Com optimitzar-lo per obtenir un millor resultat?

A continuació, oferim una sèrie de recomanacions per potenciar el link juice:

  • Limitar el número d’enllaços: Cada pàgina transfereix una quantitat determinada de la seva autoritat, per la qual cosa és important limitar el nombre d’enllaços perquè no es reparteixi aquesta autoritat i es pugui realitzar la transferència completa a la pàgina desitjada.
  • Utilitzeu l’etiqueta nofollow: Quan es vulgui incloure un enllaç sense transferir autoritat cal utilitzar l’etiqueta nofollow (com ara els enllaços a pàgines de polítiques). També és interessant utilitzar aquesta etiqueta per enllaçar cap a webs que no són de la mateixa temàtica, impedint que Google ho consideri un enllaç forçat per fer link building.
  • Aprofita la força de la pàgina d’inici: La home d’un lloc web sol ser la pàgina amb més autoritat de la web en rebre un major nombre d’enllaços entrants. Es pot aprofitar aquesta autoritat més gran per transferir-la a altres pàgines que interessi, com ara pàgines de contingut o fitxes de productes en un e-commerce, per exemple.
  • Aconsegueix més enllaços entrants: Per poder treure el màxim profit del link juice redistribuint l’autoritat de domini, és important aconseguir enllaços entrants de qualitat per augmentar l’autoritat.

Implementar estratègies com l’e-mail màrqueting, estratègia de contingut de qualitat o estratègies en xarxes socials, aconseguirà que moltes webs externes enllacin a la pròpia, incrementant la seva autoritat de domini.

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply