Anem a explicar com configurar el Search Console de Google, i per fer-ho necessites un compte de Gmail, amb el que podràs accedir a aquesta eina gratuïta prement el botó “afegir propietat” situat a la part superior dreta de la pantalla, aquí és on escriuràs la URL de la teva pàgina web.
El següent pas serà verificar la teva pàgina web. Per aconseguir-ho, pots escollir entre diverses opcions:
- L’opció per defecte consisteix a pujar al teu lloc web un arxiu HTML que et proporciona la mateixa Eina Webmaster de Google.
- Una altra opció és incloure una metaetiqueta a la home del teu lloc web.
- La següent opció a tenir en compte és que pots verificar el compte a partir del teu compte de Google Analytics (et recomanem aquesta opció per ser la més senzilla de totes)
El Webmaster Tools de Google es divideix en 4 blocs que tot especialista en desenvolupament web i SEO hauria de conèixer:
CONFIGURACIÓ
Aquí podem trobar-nos amb el domini preferit després d’haver-ho verificat en els seus dos vessants. És a dir, amb i sense www. Això serveix perquè quan Google trobi enllaços cap a la nostra pàgina els pugui atribuir al nostre domini preferit.
Així mateix, dins de la configuració es troben els enllaços que Google genera de manera automàtica quan es realitza una recerca de la nostra pàgina web. Si no estàs d’acord amb ells, has de saber que pots modificar-los.
ESTAT
En aquest segon bloc podràs trobar aspectes tan fonamentals com, per exemple: Els errors que Google troba una vegada que rastreja la teva pàgina web. De gran utilitat per localitzar enllaços trencats o pàgines caigudes. Les pàgines que han estat bloquejades mitjançant la configuració de l’arxiu robots.txt
L’enviament a Google de les teves URL de nova creació o aquelles que han estat modificades per a la seva millor indexació.
L’estat d’indexació de les teves pàgines segons l’evolució de la teva pròpia pàgina web.
TRÀFIC
Aquest és un dels apartats que més satisfacció produeix. Gràcies a ell pots comprovar les consultes de cerques, així com una taula amb informació sobre les paraules clau més valuoses per a tu.
D’altra banda, aquí també se’t mostraran els enllaços externs organitzades segons el nombre total d’enllaços, els enllaços que rep cada pàgina, així com la quantitat d’enllaços interns que rep cada pàgina.
OPTIMITZACIÓ
La millora de la teva pàgina web passa per la pròpia optimització de diferents àrees. Estem parlant dels Sitemaps.
L’eliminació de ULRs que no volem que siguin indexades pel cercador.
Les millores d’HTML per localitzar les metadades que estan duplicats en la metadescripció, així com en l’etiqueta de títol.
En definitiva, la Webmaster Tools de Google ens brinda l’oportunitat d’implementar la nostra pàgina web a el temps que la protegim davant de possibles atacs per mitjà d’algun programari maliciós.