10 passos imprescindibles per saber què i comunicar a les xarxes socials

què comunicar a les xarxes socials

Saber com i què comunicar a les xarxes socials és imprescindible per poder crear una bona estratègia per a la vostra marca, requereix una combinació d’habilitats de comunicació, sensibilitat a les tendències actuals i una comprensió profunda de l’audiència a qui us adreceu, per això en aquest post us expliquem 10 passos bàsics per a ajudar-vos a determinar com i què comunicar en el moment actual:

1. Comprendre l’Audiència:

Investigueu i compreneu qui és la vostra audiència. Què els interessa? Quines són les seves preocupacions i necessitats? Com són les seves opinions i valors?

Utilitzeu les dades i l’anàlisi per a obtenir una comprensió més profunda de la vostra audiència. Les enquestes, les xarxes socials i altres eines d’anàlisi poden proporcionar informació valuosa.

2. Escoltar Activament:

– Escolteu les converses i les tendències actuals en els mitjans de comunicació i les xarxes socials relacionades amb el vostre tema o àmbit.

– Presteu atenció a les preocupacions i els temes emergents de la vostra audiència. Això us ajudarà a estar al dia i adaptar la vostra comunicació segons sigui necessari.

3. Comunicació Empàtica:

– Mostra empatia cap a les preocupacions i les necessitats de la vostra audiència. Això pot ser particularment important en moments de crisis o canvis significatius.

– Abordeu els temes amb una perspectiva centrada en l’usuari, demostrant com el vostre missatge o producte pot beneficiar-los o resoldre els seus problemes.

4. Transparència i Autenticitat:

– Sigueu transparents en la vostra comunicació. Si hi ha problemes o canvis, comuniqueu-los obertament i amb sinceritat.

– Mantingueu la coherència entre el que dieu i el que feu. L’autenticitat és clau per a guanyar la confiança de l’audiència.

5. Adaptar el Canal de Comunicació:

– Utilitzeu els canals de comunicació que la vostra audiència preferixi. Això pot incloure correu electrònic, xarxes socials, blogs, vídeos, etc.

– No tothom consumeix la informació de la mateixa manera, així que assegureu-vos que el vostre missatge arribi als diferents segments de l’audiència.

6. Ser Reactius i Àgils:

– En moments de canvi ràpid, sigueu àgil i estigueu disposats a ajustar la vostra comunicació segons sigui necessari.

– Respongueu ràpidament a les preguntes i preocupacions de l’audiència per mantenir-vos connectats i informats.

7. Mantingueu-vos al Dia:

– Mantingueu-vos informat sobre les novetats i les tendències en el vostre àmbit. Això us permetrà proporcionar informació actualitzada i rellevant.

8. Aportar Valor:

– Assegureu-vos que la vostra comunicació aporti valor a l’audiència. Proporcioneu informació útil, consells pràctics o perspectives interessants.

9. Cuidar la Tonalitat i l’Estil:

– Ajusteu el tonalitat i l’estil de la vostra comunicació segons l’audiència i el context. En moments seriosos, sigueu respectuosos i empàtics; en altres, podeu ser més informals i lleugers.

10. Avaluació i Millora Contínua:

– Avalueu l’eficàcia de la vostra comunicació mitjançant l’anàlisi de resultats i el feedback de l’audiència. Feu els ajustos necessaris per millorar.

Tenir una comprensió profunda de la vostra audiència i adaptar la vostra comunicació a les seves necessitats i a les tendències actuals és essencial per a una comunicació efectiva en el moment actual. És important ser flexible i estar disposat a adaptar-se a mesura que les coses canvien.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply