En aquest post parlarem de Zoom, que ja és una plataforma molt complerta per fer videoconferències, reunions, xatejar, i fins i tot impartir webinars d’una forma molt didàctica, i amb molts recursos gràfics disponibles per poder acompanyar el discurs. Té moltes més possibilitats que els dos sistemes que hem explicat en els anteriors posts: skype i hangouts de google, i també hi ha una versió completament gratuïta, però que té algunes limitacions, com per exemple reduir a només 45 minuts les vídeotrucades grupals, i una altra de pagament amb 3 modalitats de subscripció.
Amb zoom també és possible programar reunions per tenir-les a punt en el moment de realitzar-le,s i poder enviar l‘enllaç per convidar als assistents, es prepara posant un títol, una descripció opcional i el dia i l’hora en la que es vol celebrar. Una altra funcionalitat molt interessant és que es pot gravar la reunió, i això és molt interessant per poder preparar classes i deixar-les a punt pels alumnes, la gravació es guarda al núvol en els comptes de pagament, i al propi PC en els gratuïts.
Amb aquesta sistema es pot fer una molt bona gestió dels participants i establir rols, per exemple l’amfitrió o conductor de la reunió i els assistents, de la mateixa manera es poden habilitar i deshabilitar els seus àudios i vídeos i establir torns de paraula, fins i tot es pot fer que es mostri el vídeo permanent d’algun assistents perquè intervingui, o per xatejar amb ell; en cas que algú tingui un comportament inadequat es pot expulsar de la reunió.
Compartir pantalla és una funcionalitat imprescindible en tots els sistemes per fer videoconferències i a zoom també es pot fer, permet ensenyar a la resta de participants la pròpia pantalla de l’aplicació o altres finestres que tinguem obertes al PC, i en la reunió és pot escollir si tan sols pot compatir pantalla una persona al mateix temps, o vàries, i també si tan sols ho pot fer l’amfitrió de la reunió o tots els participants. També hi ha l’opció de costat a costat que permet mostrar al mateix temps la pantalla compartida i el vídeo de la càmara web pròpia, així es pot “ser en dos llocs al mateix temps”.
El que és molt interessant és la pissarra virtual que es pot activar durant la reunió, i en la que apareix un panell en blanc en el que s’hi pot escriure, dibuixar o el que calgui per poder reforçar les argumentacions de la classe, o de la reunió. Un altre element imprescindible en reunió online és el xat, sobretot per poder fer partícips als oients i que puguin intervenir i formular les seves preguntes, a més es pot escollir si es vol que els participants xategin en privat, o que totes les seves intervencions siguin públiques.
Una altra funcionalitat molt útil per fer entrevistes per exemple, és el fet de poder posar una imatge digital a darrera nostre, per fer-ho és recomanable tenir un fons d’un color neutre o uniforme, així pot aparèixer la pantalla dividida i a les part de dalt o de baix, s’hi pot afegir una imatge que s’hagi creat abans amb les dades que es vulgui.
Com que és una plataforma molt interessant, en el proper post continuarem explicant més coses sobre zoom.