Com crear contingut curt, clar i efectiu en social media

Crear contingut

Crear contingut curt, clar i efectiu en social media pot ser un gran repte, però és molt important per poder seguir una bona estratègia de marca que estigui enfocada a aconseguir els objectius marcats. En aquest post explicarem 11 consells per a ajudar-vos a crear missatges que siguin fàcils de comprendre i que impactin:

 1. Coneix l’objectiu: Abans de començar a escriure, tingues clar quin és l’objectiu del teu missatge. Saber què vols comunicar t’ajudarà a ser més concís/a.
 2. Identifica el públic: Pensa en qui serà el destinatari del missatge. Quina és la seva perspectiva, coneixements i interessos? Adapta el teu missatge a aquest públic específic.
 3. Utilitza un llenguatge senzill: Evita tecnicismes innecessaris i paraules complicades. Utilitza un llenguatge senzill i clar que la majoria de persones puguin entendre.
 4. Utilitza frases breus i directes: Les frases curtes i directes són més fàcils de processar. Evita les frases llargues i enrevessades.
 5. Resumeix el punt principal: Posa el punt principal al principi del missatge perquè sigui immediatament evident. Els lectors haurien de saber de què tracta el missatge en els primers segons.
 6. Elimina la informació innecessària: Revisa el teu missatge per eliminar qualsevol detall innecessari. Centra’t en el que és essencial per a l’objectiu del missatge.
 7. Utilitza exemples concrets: Si cal aclarir o il·lustrar el vostre punt, utilitza exemples concrets i anècdotes que siguin rellevants per al públic.
 8. Evita les redundàncies: No repeteixis la mateixa informació una i altra vegada. Un cop hagis transmès el teu missatge, no cal repetir-lo.
 9. Sigues específic i acció-orientat: Si el teu missatge implica alguna acció o pròxims passos, cal que estigui clar el què s’espera que faci el destinatari.
 10. Utilitza recursos visuals: En el marc de les xarxes socials és completament imprescindible utilitzar gràfics com imatges o vídeos il·lustrar i per a reforçar el missatge.
 11. Revisa i edita: Després d’escriure el missatge, revisa’l per a detectar errors gramaticals i assegura’t que sigui tan clar com sigui possible. Potser caldrà fer algunes revisions per a millorar la claredat.

Recordeu que és molt més complicat crear un missatge curt i efectiu, que un de llarg, perquè requereix motls més preparació, per això la pràctica és clau per a millorar la vostra habilitat de crear missatges curts, clars i efectius. A mesura que practiqueu, us convertireu en millors comunicadors i podreu transmetre les vostres idees de manera més eficaç.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply