Com fer una videoconferència amb skype?

La videoconferència és la comunicació en temps real amb vídeo i àudio, quelcom que ens permet seguir fent reunions “cara a cara” amb clients, amb proveïdors, també segur fent classes online, etc. En aquests moments s’ha convertit en una altra “taula de salvació”, junt amb el teletreball, ja que a part de poder veure i escoltar als interlocutors, també permet reproduir una presentació, compartir documents, dibuixar a la pantalla, etc.

Ho podem fer a través de diferents sistemes, i en el post d’avui explicarem un dels més coneguts i fàcils d’utiltizar: Skype.que és l’aplicació per fer  video conferències de Microsoft, per tant caldrà tenir un compte d’usuari i permet fins a cinquanta (50) participants al mateix temps en una àudio conferència, però cal destacar que el nombre màxim de participants en una vídeo conferència pot ser més reduït, dependrà de la plataforma i del tipus de dispositius que s’utilitzin, té versions per a diferents sistemes operatius i dispositius com Windows, Mac, Linux, Android, iOS.

Una característica important, és que a diferència d’altres sistemes com pot ser Zoom, tots els participants tenen el mateix rol, no es diferencia entre conductor i/o professor,  i assistent i/o estudiant. Mentre es fa la videoconferència es pot gravar,  per posteriorment descarregar-la i reproduir-la, però cal tenir en compte que al tractar-se d’una “reunió” privada no es podrà posar en cap lloc públic si no es té el permís explícit dels assistents.

Skype permet fer trucades gratuïtes entre usuaris d’Skype, o trucades a telèfons fixes i mòbils, nacionals i internacionals amb unes tarifes reduïdes. I També es poden realitzar trucades en grup, i enviar missatges instantanis, missatges de veu i missatges SMS. Una de les característiques més importants és que es poden fer trucades de vídeo o videoconferències de més de 2 persones, i en aquest cas permet l’enviament d’arxius (fotos, documents, vídeos…), i l’enviament de  contactes d’altres usuaris Skype; una altra utilitat molt interessant és la de poder visualitzar la pantalla compartida del PC, per poder per exemple explicar una presentació.

Amb skype es poden crear grups de xats per fer i programar reunions i classes, o es poden començar reunions i invitar a les persones que volem que hi assisteixen enviant un enllaç que genera el mateix sistema, un cop a la classe o a la reunió, es poden fer totes les accions que hem explicat en aquest post, i quan no es té un paper actiu, hi ha la possibilitat de desactivar la càmara i el micro i escoltar i veure el què passa a la reunió.

Esperem que aquest post hagi estat útil, en la següent entrada parlem de hangouts, el sistema de Google per fer videoconferències!

skype

 

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply