WhatsApp Business

En aquest post parlarem de l’aplicació WhatsApp Business, que es pot descarregar de forma gratuïta, i que està pensada per satisfer les necessitats de les petites empreses i negocis, està creada per fer més fàcil la comunicació amb clients, per poder promocionar productes i serveis, i contestar preguntes durant l’experiència de compra, que puguin ajudar a finalitzar la venda en aquell mateix moment.

L’aplicació WhatsApp Business ofereix  diverses eines d’empresa per ajudar a administrar els comptes professionals de manera eficaç, per poder aconseguir un flix de diàleg i comunincació prodcutiu amb tots els contactes i clients de l’organització.

El primer que  cal fer és crear un perfil d’empresa amb informació útil pels clients, com la direcció i les dades de l’empresa, adreça de correu electrònic i lloc web.

És molt recomanable organitzar els contactes o xats amb etiquetes per tal de poder trobar-los fàcilment. De la mateixa manera també es poden organitzar les converses amb els clients en categories útils, com per exemple “Nous clients” o “Comandes pendents”.

Les eines de missatgeria són també molt interessants, es tracta de fer servir les plantilles de missatges de WhatsApp per crear converses clau de forma anticipada; de manera que es poden crear missatges de benvinguda automatitzats per interactuar amb el nous clients; o onfigurar el missatges d’absència per informar els clients de quan s’estarà disponible, o crear respostes ràpides per contestar preguntes freqüents (FAQ), que a més a més permeten guardar missatges i tornar a usar els que s’envien amb freqüència, així es poden contestar preguntes comuns en molt poc temps.

Una funcionalitat molt important per la venda online és el catàleg, que permet mostrar i compartir els productes i serveis des del compte d’empresa; o també es pot crear un catàleg per exhibir els productes i serveis que s’ofereixen, així com usar eines especials per automatitzar, organitzar i respondre missatges.

Amb l’opció d’enllaç directe es pot facilitar la comunicació amb els clients nous, també compartir-lo i generar-lo automàticament amb nous clients perquè aquests puguin enviar missatges a l’empresa.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply