Quin és el paper digital del teu negoci?

El paper digital d’una empresa va directament lligat a la forma amb la que es relaciona amb la societat a través dels mitjans online. A part del producte o servei que l’empresa ofereixi, cal identificar quin rol social assumeix o vol assumir l’empresa, per ajudar a definir aquest paper digital ens podem preguntar: “Què vol ser la marca i què vol aportar socialment?”.

Es tracta d’una relació bidireccional: la societat influeix en els canvis que es donen en una empresa i aquesta, al seu torn, incideix en les variacions de la primera. Hi ha diversos rols que pot adoptar i aquests influiran en la creació del pla de màrqueting digital:

  • Líder: per a una marca referent en el seu sector.
  • Cuidadora: per a una marca que vigila la seguretat dels usuaris.
  • Aconselladora: per a una marca que vetlla per la salut dels usuaris.
  • Quotidiana: per a una marca que valora la simplicitat i el moment.
  • Familiar: per a una marca que estima a les persones.

Aquests són només alguns exemples, per tal que sigui més fàcil esbrinar quin és el paper que millor exerceix la teva empresa.

És molt important saber què és el que l’empresa ha fet fins al moment. És probable que tingui un web, blog o perfils oberts en alguna xarxa social … o en totes! Podria ser que, fins i tot, hi hagi obert diversos perfils socials per a diferents àrees de negoci i caldrà valorar si és convenient unificar-o deixar-los separats, o tancar-ne algun si no es veu adequat per a l’empresa.

També caldrà comprovar el següent:

  • Si hi ha un web, si està actualitzada i té usabilitat a l’hora de navegar.
  • Si la web té un bloc i quin ús se li dona, cada quan es publica, per on es comparteix, etc..
  • Quins perfils en xarxes socials hi ha.
  • Com estan gestionats pel que fa a calendarització de continguts i publicacions.

Saber quin és el paper digital d’una empresa en un moment concret, ens servirà per poder definir com volem que sigui el rol futur, i també quina estratègia i quines accions caldrà fer per aconseguir-ho!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply