Tik Tok versus Instagram Reels

En aquest post anem a veure el funcionament de Tik Tok versus Instagram Reels, dues plataformes basades en els de vídeos de format curt que estan arrasant i sent el centre de totes les mirades.

Com que Reels ha estat la solució que ha presentat Instagram per poder competir amb l’aplicació xina, anem a veure les avantatges i els inconvenients de cada una:

1.- Reels és una nova funcionalitat dins d’Instagram, per tant tots els seguidors que ja hi hagi hi tindran accés i podran veure els vídeos; Tik Tok és una nova aplicació i caldrà començar a interactuar-hi des de zero.

2.- A Tik Tok es poden fer vídeos de 15, 30 i 60 segons, mentre que a Reels tan sols de 10 o 30 segons.

3.- Per tenir accés a les estadístiques en els dos casos cal tenir un compte professional, però mentre que a Reels la informació és més limitada, a Tik Tok hi ha moltes més dades.

4.- Tik Tok té molta més varietat d’eines, efectes i funcions que Reels, però aquesta última té la funcionalitat d’alinear i de poder marcar en quina posició s’acaba un vídeo i es pot començar el següent.

5.- De moment Tik Tok està oferint més opcions per fer publicitat, però en breu Reels té la intenció de permetre la venda de productes a través de la plataforma.

6.- Actualment a Tik Tok hi ha un públic més jove que a Instagram Reels, però la mitjana d’edat està creixent igual com la plataforma.

7.- A Tik Tok hi ha una secció que mostra clarament els hashtags que són tendència, mentre que a Reels no hi és, cal buscar els hashtags per altres vies.

8.- L’algoritme de TikTok es basa en el comportament de l’usuari dins de l’app, i li mostra contingut que li pugui agradar a la pestanya «Per tu». Per això, el sistema avalua les vegades que repeteix un contingut, les interaccions i reaccions amb aquest tipus de vídeos, així com la informació i configuració del seu compte i fins i tot el tipus de dispositiu que fa servir usuari. En el cas d’Instagram Reels, es tracta d’oferir contingut rellevant a la pestanya “Navega”, però no hi ha el mateix nivell de personalització en els continguts que es mostren.

9.- Instagram Reels té moltes més possibilitats de publicació, ja que el vídeo es pot compartir també al feed, als Stories, enviar a la secció “Millors amics” i també enviar-lo per missatge directe; mentre que a Tik Tok hi ha una sola opció de publicació, però per altra banda hi ha moltíssimes opcions de compartir-ho en altres xarxes o per missatge.

 Com a marca es tracta de veure a on hi ha el públic objectiu i quina és la plataforma més indicada per poder aconseguir els objectius marcats!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply