Les solucions de codi obert en la venda on-line

vertical-logo-prestashop-2015Les solucions de codi obert en la venda on-line són una gran opció per iniciar-nos en el món del comerç electrònic, ja que ho podem fer amb un programari ja existent, desenvolupat i verificat per una gran comunitat d’usuaris o per una empresa amb el suport de la comunitat d’usuaris i altres empreses: el programari de codi obert. Les funcionalitats que permeten aquests programes són les bàsiques que un e-commerce necessita: gestió dels inventaris, gestió d’ofertes i descomptes, gestió de comandes i adaptació del disseny de la interfície web a les necessitats de la botiga en línia.

Aquests programes tenen normalment una versió gratuïta per a la comunitat i una versió de pagament amb suport d’una empresa; també disposen de moltes extensions per augmentar funcionalitats desenvolupades per tercers, que és poden comprar a baix cost (o fins i tot sense). De totes maneres el que sí caldrà tenir contractat serà una allotjament web o servei de hosting per tenir ubicada la botiga on-line a la xarxa.

En general es poden trobar moltes empreses que proposen solucions de comerç electrònic oferint la integració de solucions de codi obert, juntament amb una adaptació a l’usuari pensada per a l’empresa que els contracta, així com els contractes de manteniment i d’actualització del programari.

Els programaris de comerç electrònic de codi obert són molts i les tendències evolucionen molt ràpid. Un dels primers en tenir una gran penetració va ser osCommerce (www.oscommerce.org), però avui dia tenen una gran quota de mercat i estan creixent en nombre d’implantacions solucions com Magento (www.magentocommerce.com) o Prestashop (www.prestashop.com).

comparacion-magento-prestashop

Tots aquests sistemes són CMS (Content Management System), i això vol dir que tenen un panell d’administració intern que facilita la configuració, disseny i gestió de la plataforma on-line relativament senzilla, depenent de quina sigui la solució escollida.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply