Vendre a través de WhatsApp Business

L’APP ha anunciat que ben aviat les empreses ja podran vendre a través de WhatsApp Business, és a dir podran mostrar el seu catàleg de productes o serveis i vendre des del propi xat. Des de Facebook han buscat formes de connectar les empreses amb els clients.

En un moment on les compres online s’estan incrementant, WhatsApp Business fa un salt endavant i decideix implementar botigues i compres directes des de la pròpia app. Concretament hi haurà noves funcions que permetran als usuaris la possibilitat de comprar productes des dels xats de missatges. Les noves funcions arribaran més en la part de les empreses ja que podran enviar-li a l’usuari el catàleg de productes que tenen a la venda i directament des d’aquí l’usuari afegir a la cistella i pagar el que desitgi comprar.

WhatsApp buscarà utilitzar el xat com a mitjà de comunicació entre comprador i venedor. És a dir, no es busca que tot estigui automatitzat sinó que puguin parlar entre ells de forma directa. S’ofereixen facilitats per veure el catàleg de productes, escollir el desitjat i pagar-lo.

Una altra funció interessant que oferirà WhatsApp serà l’opció de veure l’estat de la comanda. Tot això es realitzarà en la part del venedor mitjançant l’app WhatsApp Business, que està especialment dissenyada per gestionar l’atenció a clients i ofereix aspectes relacionats com poden ser la venda de productes.

Les noves funcionalitats de WhatsApp Business encara no estan implementades però Facebook ja ha mostrat el catàlegs de compra a WhatsApp mostrant així la seva intenció d’expandir les funcions de compra.

De fet, fa uns mesos Facebook va llançar Facebook Shops, que permet a les empreses crear aquest tipus de catàlegs de productes i després vendre des de Facebook i Instagram.

El més probable és que per a la compra i venda d’aquests productes s’utilitzi un mètode de pagament propi de la companyia.

WhatsApp ja va integrar transaccions en alguns països com Brasil, encara que potser el que veiem finalment aquí a Catalunya sigui Facebook Pay, amb la idea d’unificar-ho tot.

De moment haurem d’esperar ja que WhatsApp no ​​ha donat dates d’implementació ni el nom dels països on estarà disponible en primera instància.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply