Val la pena fer concursos i promocions a facebook?

Els concursos i les promocions a facebook són una de les principals formes d’obtenir un creixement en el nombre d’admiradors, ja que hi ha grans possibilitats de viralitat per la fàcil participació dels usuaris, Facebook ha deixat d’imposar tantes restriccions com al principi, és una forma d’atraure clients potencials i augmentar el coneixement de la marxa, i també pot generar una base de dades per a futures accions.

Com sempre hi ha algun inconvenient, i és que es poden aconseguir més fans, però no necessàriament clients, també és possible que després no interactuïn amb el contingut de la pàgina, i el més destacable és que podrien sorgir conflictes amb els concursants si no s’especifiquen molt bé les bases legals, ja que tot concurs n’ha de tenir unes que informin i regulin als usuaris de les condiciones per poder participar.

A nivell tècnic les promocions i els concursos virals són senzills, es poden crear i gestionar de dues formes, des de la pròpia pàgina o amb eines externes. I el què cal tenir clar per començar és el següent:

  • Quin és l’objectiu del concurs.
  • Quins requisits posem i quin és el premi.
  • Quines dades volem demanar als usuaris (tan sols les imprescindibles).

Les modalitats més habituals són:

  • Sorteig entre els participants.
  • Participació més original.
  • Concurs de vots.

Els concursos de fotos solen ser els més habituals i ideals perquè permeten dinamitzar una comunitat per mitjà de fotografies fetes pels mateixos usuaris, per ex. fent ús del producte; permeten augmentar la notorietat d’una marca, captar nous seguidors i tenir un banc de fotos creatives dels productes de la marca.

L’eina professional més utilitzada per a la gestió de concursos i promocions a Facebook és Easypromos. Disposa de tres versions: Basic, Premium o Marca Blanca; és de pagament en funció del nombre de fans, 15 $ per a pàgines de fins a 5.000 fans. Quan s’instal·la l’aplicació a la fanpage es configura com una pestanya més.

Tipus de promocions a Easypromos:

  • Concursos basats en votacions de textos, fotos o vídeos.
  • Fan get fan, en el que els usuaris competeixen per ser els que més fans aporten a la promoció.
  • Cupons o codis promocionals que s’obtenen per participar.
  • Enquestes o estudis de mercat.

Per finalitzar aquest post comentar que per preparar una promoció o concurs caldrà una descripció, especificar el període de validesa, el nombre màxim de participants, si és o no apte tan sols per fans de la pàgina, les dades que es vulguin saber dels concursants, les bases legals i com se seleccionarà el guanyador/a.

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply