Twitter, informació segon a segon del que està passant

Després de les últimes jornades viscudes a Catalunya, en aquest post ens agradaria parlar de la gran quantitat d’informació que podem trobar a twitter, segon a segon podem saber el què està passant tant al món, com al costat nostre.

I és que amb més de 350 milions d’usuaris actius arreu del món, i amb més de 500 milions de tuits diaris, la font d’informació que ens proporciona twitter és inesgotable, i ens permet tenir diferents visions d’un mateix fet, perquè depenent dels perfils que se segueixin veurem un mateix succés explicat d’una forma o d’una altra, cosa que ens permet tenir diferents perspectives, i en certa manera evitar que la informació que ens arribi estigui manipulada. És molt interessant seguir perfils que puguin ser d’idees diferents de les pròpies, per tal de poder tenir aquests diversos punts de vista.

I si el que es vol és estar informat, tots els mitjans de comunicació tenen un compte de twitter, i fan piulades gairebé al mateix moment en que s’assabenten de les notícies, per tant es poden saber coses molt abans que les expliquin als informatius de la Tv o de la ràdio. De la mateixa manera un usuari també es pot convertir en informador si està vivint i veient un aconteixement i decideix tuitejar el que està succeint.

El que sí que és important a tenir en compte, si el que volem és estar informats, és seguir comptes oficials i verificats, perquè és molt fàcil fer circular notícies falses, cal assegurar-se que la font original d’on ve la informació sigui completament fiable i que no s’estiguin difonent notícies falses o mentides.

Un altre element molt enriquidor de twitter és que es pot saber com s’està veient a l’altra banda del món, un aconteixement que estiguem vivint en primera persona, i això sense cap mena de dubte ens pot donar una perspectiva molt àmplia dels fets i de la informació.

Tradicionalment els posts a twitter s’havien d’expressar amb 140 caràcters per tuit, però precisament per permetre als usuaris una millor comunicació, la xarxa està introduint de forma experimental en alguns perfils l’ampliació a 280 caràcters per piulada.

Per concloure aquest post ens agradaria animar-vos a utilitzar twitter, hi ha molts usuaris que comenten que no s’atreveixen a utilitzar-la, que la veuen una xarxa social complicada, però tenint en compte tot el què ens pot donar, val la pena perdre-hi la por!

Author: Marta Costa Montmany

Visc la vida amb passió, sentiment i sensibilitat, sóc mama d'un petit que ha capgirat el meu món, m'he dedicat sempre al marketing i a la comunicació, i des de l'aparació de les noves tecnologies m'he especialitzat en el món del Social Media i del web 3.0.

Leave a Reply