Suposo que a hores d’ara ja tots us haureu adonat que twitter va canviar els perfils de tots els comptes a finals de maig? És veritat, digitalment anem una mica tard al parlar d’aquest tema, però encara que sigui així no podem deixar de comentar-lo perquè aquesta xarxa social és una de les que ens pot donar més satisfaccions i cada vegada està agafant més i més importància.
Una de les qüestions més comentades en tots aquests canvis és la mida de les fotografies, ja que tant la de portada, com la de perfil han passat a tenir molta més rellevància i a ser molt més grans, s’ha parlat bastant del fet que amb aquestes modificacions de les imatges, els perfils de twitter s’assemblen molt més als perfils de facebook, de fet aquests dos elements gairebé tenen la mateixa estructuració.
Igual com també passa a facebook, ara a twitter totes les fotos i vídeos que s’hagin penjat queden agrupades en un mateix lloc, de manera que la visualització és molt més fàcil, pràctica i còmoda. Aquí cal comentar que ja fa uns mesos en els que es va poder incorporar la fotografia ben destacada a cada tweet, cosa que reforça molt més el poder de les imatges.
Però aquesta no és la única similitud que es pot veure amb els comptes de facebook, ja que ara twitter permet fixar el tweet que es cregui més rellevant al capdamunt del perfil, igual com passa a facebook, la diferència es troba en què el tweet que creguem convenient es pot fixar indefinidament, a no ser que decidim substituir-lo, i en canvi a facebook tan sols pot estar al capdamunt una setmana.
Una altra novetat és que sense que nosaltres com a usuaris fem absolutament res, twitter tabula els tweets que hagin tingut més interacció i els destaca amb una mida de lletra diferent de la resta, d’aquesta manera amb un simple cop d’ull es pot valorar el que ha tingut més “èxit”.
Quan ens mirem el nostre perfil podem veure dues seccions molt semblants però que ara estan diferenciades: ”tuits” i “tuits i mencions, en la primera podem mirar els nostres propis tuits o també els retuits que haguem fet, i en la segona podrem veure la nostra interacció amb altres usuaris.
Al nostre perfil també podem veure de forma destacada la secció “preferits” en la que s’agrupen tots els tuits que hem marcat d’aquesta forma, cosa que vol dir que ens han interessat especialment o ens han agradat per algun motiu.
Són uns canvis bastant interessants en una xarxa social en la que, des del nostre punt de vista, si es treballa de forma continuada es poden aconseguir molts més resultats que els que es poden obtenir a facebook.